Hírek

Hallgasd meg Az Igazság Ligája zenéjét!

Elérhető Az Igazság Ligája filmzenéje: hallgasd meg Batman, Superman, Wonder Woman és a többiek témáját!

Az érkező szuperhős-film, Az Igazság Ligája minden tekintetben óriási vállalkozás (a minőségét majd meglátjuk), és ez a zenéjére is igaz: mindegyik szuperhős saját témát kapott. A filmzene most meghallgatható – írja a Screenrant.

Batman (Ben Affleck), Superman (Henry Cavill), Wonder Woman (Gal Gadot), Flash (Ezra Miller), Aquaman (Jason Momoa) és Cyborg (Ray Fisher) most szerepelnek először együtt a vásznon. Hans Zimmer mellett eleinte Junkie XL, majd Danny Elfman vett részt a komponálásban – Elfman

az 1989-es Batman témáját és John Williams Superman-témáját is beleszőtte

Az Igazság Ligája zenéjébe. A szerző mindegyik szuperhős számára önálló témát szerzett. Igaz, Batman, Superman és Wonder Woman témái inkább motívumként szerepelnek, semmit valódi zenei témaként; Aquaman témája horrorfilmeket idéz – írja a Screenrant –, míg Cyborgé például sokkal nyugodtabb.

Jókora kihívás volt a szerzők számára, hogy érzékelhetően megkülönböztessék a film zenéjét korábbi hasonló műveiktől. Hans Zimmer korábban A sötét lovag-trilógia zenéjét szerezte (James Newton Howarddal együtt, aki nemrég csodálatos koncertet adott Budapesten többek között épp ebből a zenéből), Danny Elfman pedig az 1989-es Batman mellett például a Bosszúállók: Ultron kora zenéjét szerezte nemrég a Marvel számára.

A filmzenét a Watertower Music tette közzé; a beágyazott videóban meghallgathatod.

A kétórás film (előzetesét itt találod) november 16-án érkezik; a videóban másfél órányi score hallgatható meg.

 

Javítás: a cikk első verziójában 170 perces filmhosszról írtunk.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com