Hírek

Michael Myers utoljára tér vissza – Halloween előzetes

John Carpenter 1978-as filmjének közvetlen folytatását láthatjuk idén. A 40 éves évforduló egyben a Halloween-sorozat végét is jelenti.

A rémálom nem ért véget, legalábbis Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) számára. A korábban bébiszitterként megtámadott nő 40 évet várt arra, hogy megölhesse az őt megtámadó fékezhetetlen gyilkológépet, Michaelt (Nick Castle – az eredeti film Myerse). És most lám, eljött az idő a végső leszámolásra, mely örökre lekerekíti a történetet.

Van valami szép abban, hogy lezárnak egy régóta húzódó franchise-t, ám a Halloween esetében inkább a végső méltóság keresése zajlik.

A sorozat 1978-as kezdete óta hét folytatást élt meg, valamint egy Rob Zombie által készített feldolgozást és annak folytatását. Azt nem mondhatjuk, hogy egységes színvonalat tartottak, csupán ha egységesen rossznak gondoljuk mindet. A kontinuitást kidobhatjuk az ablakon, ugyanis a 2018-as Halloween negligálja az első rész utáni filmeket.

David Gordon Green (Ananász expressz, Bostoni erő) rendezte a filmet, és az utóbbi évek horrorszenzációiért felelős Blumhouse Productions áll mögötte. A látottak alapján pedig megadják a tisztességet Carpenter eredeti munkájának, és elképzelhető, hogy ezután nem keserű szájízzel fogunk gondolni a Halloween-szériára.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés