Hírek

Halloween-reboot: Jamie Lee Curtis újra rettegni fog

A Halloween című horrorfilmsorozat eredeti hősnője visszatér az új részben, melyet ezentúl a Blumhouse Productions gyárt.

Nem sokkal az Az sikeressége után újabb horrorfilm visszatérését jelentették be. Az eredeti Halloweent 1978-ban John Carpenter készítette, és sokan a mai napig a legnagyobb horrorok közt tartják számon. A legyőzhetetlen gyilkos, Michael Myers karaktere annyira népszerű lett, hogy hét folytatás is készült hozzá.

Jamie Lee Curtis alakította Laurie Strode-ot, a fiatal lányt aki a ’78-as filmben szembeszállt az maszkos mészárossal.

Legutóbb a szörnyű kritikákkal rendelkező Halloween: Feltámadásban láthattuk Curtist – csupán egy jelenet erejéig, ahol megölték őt. Rengeteg rajongó érthető módon kiakadt ezen, így a sorozat megrekedt. 2007-ben pedig Rob Zombie készített remake-et, mely két részt élt meg.

A Tűnj el!-lel, Vaksötéttel és a Széttörvével nagyokat kaszáló Blumhouse Productions feltámasztaná Michael Myerst és Laurie Strode-ot is. Az új részt egyfajta soft-rebootnak tervezik, mely egyszerre újrakezdi a történetet és folytatja is az előzőket. Hogy Strode karaktere milyen minőségben tér vissza, azt nem tudni, de Curtis jelenléte mindenképpen legitimálja az új filmet.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés