Hírek

Harmadik, utolsó évadot kap a Halott vagy

A Netflix a harmadik évaddal zárja a Halott vagy (Dead to Me) cselekményét, de az alkotóval hosszabb távú szerződést is kötnek.

„Christina Applegate és Linda Cardellini fémjelzik a Halott vagy című sorozatot, mely egy özvegyről és újdonsült barátnőjéről szól, akik közül utóbbi érintett a férj halálában. A szokatlan barátságot sötét és morbid utakra tereli a sorozat (…) emellett pedig kiugró népszerűségnek örvend” – írtuk, amikor kiderült, hogy második évadot kapDead to Me.

Halott vagy sorozatot most hivatalosan is berendelte a Netflix egy harmadik évadra, ám ez lesz az utolsó – írja a Variety. Még csak két hónap telt el a második évad premierje óta.

Christina Applegate Emmy és Golden Globe jelölést is kapott első évadbeli alakításáért. Az első és a második évad egyaránt kiváló fogadtatásban részesült a kritika részéről, így a harmadik évadra is nagy remények irányulnak.

A sorozat a két főszereplő (minden eséllyel szemben megszületett) barátságára épül: „azt mutatja be, mit tehet meg valaki a másikért, hogy élete legborzalmasabb, legnehezebb időszakán átsegítse őt. Főleg, ha ezért ő maga a felelős” – írtuk az első évad kritikájában. „A humor, a helyenkénti abszurditás, a főleg Jen karakteréből származó jellemkomikum és a két szereplő közt elmélyülő kapcsolat pozitivitása azonban megakadályozza, hogy egy színtisztán szenvedős-vergődős drámát kapjunk.

A sorozatot Liz Feldman alkotta. „Feldman olyan erő a vígjáték műfajában, aki friss és egyedi nézőpontot visz a kreatív folyamatba az ötlet megszületésétől az írásig és produceri szerepig” – írja a Netflix közleménye, és azt is bejelentették egyúttal, hogy Feldman egy több évre szóló szerződést írt alá a Netflix-szel új eredeti sorozatokra (és más projektekre).

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com