Hírek

Szex, drogok, divat és Ewan McGregor – Halston előzetes

HALSTON (L to R) EWAN MCGREGOR as HALSTON, DAVID PITTU as JOE EULA, and REBECCA DAYAN as ELSA PERETTI in episode 104 of HALSTON Cr. ATSUSHI NISHIJIMA/NETFLIX © 2021

Halston: a ’70-es évek ikonikus divatdiktátora és a Netflix legújabb minisorozata. Ewan McGregor főszereplésével május 14-én a kor sztárjaival érkezik az ellentmondásos zseni fantasztikusan tragikus élete.

Öt részből álló minisorozat érkezik a Netflixre május 14-én, ami a ’70-es évek női divatjának ikonját, Roy Halston Frowicket mutatja be, vele együtt pedig azt a kort, ami után máshogy nézünk a divatra. Előbb fotósként, majd divattervezőként volt a korszakban jó barátja Liza Minnelli, Bianca Jagger vagy Andy Warhol. Hírnevét Jackie Kennedy-nek tervezett, azóta világhírűvé vált kis rózsaszín kalapjával alapozta meg, hiszen a first lady ebben jelent meg John F. Kennedy beiktatásán 1961-ben.

A sorozat terve 2019 elején fogalmazódott meg először, és elég hamar megvolt a főszereplő, Ewan McGregor személye. Mind az öt epizódot Daniel Minahan rendezte, aki számos sorozatot dirigált már. A témához legközelebb talán az American Crime Story Versace évada van, így annak sikere jelenthet némi garanciát.

McGregoron kívül van még néhány érdekes szereplő. Joel Schumacher rendezőt, aki szintén Halston jó barátja volt, Rory Culkin játssza, aki Macaulay és Kieran Culkin legkisebb testvére. Liza minnellit pedig a többnyire vígjáték(sorozat)okból ismert Krysta Rodriguez alakítja.

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, felelős szerkesztő. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés