Hírek

Hamarosan befejeződik Orosz Dénes új filmjének forgatása

csanyi-sandor-orosz-denes-poligamyCsányi Sándor főszereplésével készül Orosz Dénes új filmje, a Coming out, amely egy meleg műsorvezetőről szól, aki hirtelen a nőkhöz kezd vonzódni.

A vígjátékot 35 napig forgatják, jelenleg a 28. napnál tartanak és feszített tempót diktálnak – mondta a rendező  kedden a forgatás szünetében, hozzátéve, épp egy bulijelenetet rögzítenek. Orosz Dénes (Poligamy) megjegyezte: mintegy 40 helyszínen dolgoznak, szerinte a feszített tempó ellenére jó hangulatban. A mintegy 420 millió forintból készülő Coming out költségvetéséhez a Magyar Nemzeti Filmalap 280 millió forintos gyártási támogatást nyújtott – mondta el Kálomista Gábor, a film producere. A bemutatót decemberre tervezik.

A Coming out című film forgatókönyvét a Filmalap támogatásával fejlesztették az alkotók, Divinyi Réka fejlesztési igazgató hangsúlyozta, hogy az elfogadás kérdése egy vígjáték által szélesebb közönséghez juthat el ma Magyarországon: „A készülő film nagy előnye, hogy a megszokott sztereotípiáktól mentesen és sok humorral beszél ezekről a kérdésekről”.

Orosz Dénes a történetet ismertetve elmondta, hogy a filmben a Csányi Sándor által megformált karakter büszkén vállalja másságát, és éppen amszterdami esküvőjére készül kedvesével, Balázzsal (Karalyos Gábor). Egy váratlan esemény hatására azonban szokatlan dolgokat észlel magán, vonzódni kezd a női nemhez.

A rendező a történetet maga írta. „Nagyon szeretem a kifordított történeteket, meglátni egy-egy szituáció fonákját. És amúgy is érdekel azoknak a sorsa, akik kilógnak a sorból” – fogalmazott, hozzátéve, hogy alapvetően a vígjátéki alaphelyzet és a történet mélysége keltette fel az érdeklődését.

Arra a kérdésre, hogy mit fog szólni a közönség a homoszexualitásról szóló filmhez, azt felelte, hogy őt a figura identitásválsága érdekli, és az ebből fakadó komikum. „Azért, mert rizikós a téma, nem szabad meghátrálni” – hangoztatta. Hozzátette, tudja, hogy egy vígjáték nem képes nézőpontokat, véleményeket megváltoztatni, de szerinte képes görcsoldóként hatni, hiszen nem tabuként kezeli a témát.

Kitért arra is, hogy azért esett Csányi Sándorra a választása, mert nagyszerű komikusnak tartja a színészt. A női főszerepre számos színésznőt megnézett a próbafelvételeken, végül Tompos Kátyát, a Nemzeti Színház művészét tartotta a legjobb választásnak. A további szerepekben Karalyos Gábor, Für Anikó, Gyabronka József, Mucsi Zoltán, Simon Kornél, Mészáros Tibor, Scherer Péter, Takács Kati, Hegedűs D. Géza tűnik fel.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com