Hírek

Hamarosan érkezik Luca Guadagnino minisorozata – íme az előzetes

Megérkezett az első előzetes a Sóhajok és a Szólíts a neveden rendezőjének HBO-sorozatához, a We Are Who We Are-hoz.

Guadagnino nyolc epizódos drámasorozata – ami egyben az első televíziós projektje – egy olaszországi katonai bázison játszódik, ahol két amerikai kamasz, a félénk és introvertált Fraser (Jack Dylan Grazer) barátságot köt a látszólag magabiztos és merész Caitlinnel (Jordan Kristine Seamón). Fraser szülei (két anya), Sarah (Chloë Sevigny) és Maggie (Alice Braga) az amerikai hadseregben szolgálnak. Caitlinnek az apjával (Kid Cudi) való kapcsolata szoros ugyan, az anyjával viszont nem beszél. A két, nem hagyományos családban felnövő fiatal hamar egymásra talál, amivel kezdetét veszi önmaguk és egymás felfedezése – írja az IndieWire.

A We Are Who We Are a barátság, az első szerelem és az identitás témáit helyezi középpontba

a két tinédzser és kapcsolatuk bemutatásán keresztül. Kétség sem fér hozzá, Guadagnino ebben szakértő. Az előzetes alapján azonban úgy tűnik, nem csupán a két kamasz énkereséséről és kibontakozásáról lesz szó; az ezt a folyamatot kívülről és gyakran tehetetlenül “elszenvedő” szülők (pontosabban Caitlin apjának) nézőpontja is előtérbe kerül.

A főszerepben tehát Jordan Kristine Seamón és Jack Dylan Grazer, a további szerepekben pedig Chloe Sevigny, Kid Cudi, Alice Braga, Spence Moore II, Faith Alabi, Francesca Scorsese, Ben Taylor, Corey Knight, Sebastiano Pigazzi és Beatrice Barichella lesz látható.

A széria mind a nyolc epizódját Guadagnino rendezte, Paolo Giordanóval és Francesca Manierrel pedig közösen írta a részeket. A sorozat előreláthatóan az HBO egyik legjobban várt produkciója lesz az őszi szezonban.

A We Are Who We Are világpremierje szeptember 14-e, ekkortól lesz megtekinthető az HBO-n.

Avatar

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya