Hírek

Hamarosan látható lesz a magyar mozikban az Ernelláék Farkaséknál

ernellaSzeptember 29-től látható a magyar mozikban Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál című Kristály Glóbusz-díjas filmje.

A Tamara, a Macerás ügyek, a Fehér tenyér, a Bibliothéque Pascal és a Délibáb rendezőjének legújabb független alkotása júliusban, az 51. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a versenykategória fődíját, Hajdu Szabolcs pedig elhozta a legjobb férfi színészi alakításért járó díjat is. A film alapjául az ugyanezen a címen, szintén Hajdu Szabolcs rendezésében futó színházi előadás szolgált. Története szerint Farkas és felesége, Eszter, valamint kisfiuk kénytelenek befogadni otthonukba Eszter nővérének, Ernellának Skóciából egyévnyi sikertelen megtelepedési kísérlet után visszatérő családját. A hívatlan vendégekkel való kényszerű együttlét rávilágít a szereplők közt lappangó feszültségekre és ellentétekre. A film főszerepeiben Hajdu Szabolcs, Török-Illyés Orsolya, Szabó Domokos, Tankó Erika, Hajdu Lujza és Hajdu Zsigmond látható. Az alkotást Hajdu Szabolcs 13 operatőr szakos tanítványa fényképezte, többségük a Budapesti Metropolitan Egyetemről, míg a hangmérnöki munkát a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjai végezték. A producerek Herner Dániel, András Muhi, Ferenczy Gábor és Muhi Zsófia voltak, a film magyar forgalmazója a Bing Bang Media.

Argejó Éva

Argejó Éva

Argejó Éva szociológiát és filozófiát tanult az ELTE-n, a Magyar Televízió kulturális műsorának (Múzsa) szerkesztője volt, jelenleg az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának munkatársa. Specializációja a társadalmi dráma, a sci-fi, a fantasy és a thriller.

Hirdetés

Hirdetés