Hírek

Hamarosan magyarul is olvasható Emma Watson kedvenc könyve, a Tear királynője

Emma Watson

tear_kiralynojeErika Johansen könyvéből, a Tear királynőjéből hamarosan film is készül, a főszereplő és a producer is Emma Watson lesz. 

Erika Johansen regénye, ami tavaly Emma Watson kedvenc olvasmány volt, klasszikus fantasy elemekből építkezik, de nem szégyell sokszor kegyetlen és erőszakos lenni: a Tear királynője egy fiatal lány történetét meséli el, aki sokáig volt kénytelen száműzetésben élni, hogy végül hűséges testőreivel visszatérjen, és elvegye, ami jogosan jár neki. A tizenkilenc éves Kelsea Glynn pontosan olyan, mint a többi hasonló korú lány: engedetlen, meg van győződve a saját igazáról és mindig mindent jobban tud az idősebbeknél. De tőlük eltérően ő éppen egy királyságot készül megörökölni: egy királyságot, ami korrupt, romlott és veszélyes. Vagy a legrettegettebb uralkodójává válik, vagy már az első héten orgyilkosok áldozata lesz – minden rajta múlik, és azon, hogy milyen döntéseket képes meghozni.

A fekete mágiával, rejtélyekkel és akciódús jelenetekkel teli történetre már Hollywood is lecsapott: várhatóan Emma Watson lesz a készülő film főszereplője és egyben executive producere is. A színésznő szerepeltetése lehetőség egy cinkos összekacsintásra is, hiszen Johansen regényében szerepelnek Rowling Harry Potter-kötetei. A jogokat a Warner vásárolta meg,  a forgatókönyvet Mark L. Smith írja, a producer David Heyman, aki már a Harry Potter alatt is együtt dolgozott Watsonnal.

A filmpremier időpontja egyelőre ismeretlen, de a siker borítékolható, hiszen a young adult-történet leginkább Az éhezők viadala és a Trónok harca keresztezésének tűnik – érdekes különbség viszont, hogy a Tear királynője középkorias, varázslatos világának nem egy elképzelt univerzum vagy a múlt ad helyet, hanem a mi világunkban, a közeli jövőben játszódik.

A könyv magyar változata október 6-án jelenik meg az Agave gondozásában.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés