Hírek

Hamarosan Spanyol Filmhét kezdődik az Urániában

spanyol filmhet hofeherkeOktóber 8. és 12. között az Uránia Nemzeti Filmszínház ad otthont a legutóbbi idők spanyol filmjeiből készült különleges válogatásnak. A Filmhét kísérőprogramjaként eredeti spanyol filmplakátokból álló kiállítás is várja a látogatókat.

A Spanyol Nagykövetség és a Cervantes Intézet által szervezett Filmhét tizenöt vetítésén 12 filmet láthatnak a nézők. A nyitó díszvetítésen október 8-án, kedden 19 órakor Pablo Berger Hófehérke című fekete-fehér némafilmjét vetítik, amely a Grimm-testvérek klasszikus történetének szabad feldolgozása a húszas évek Spanyolországának gótikus esztétikájában. A film nem kevesebb, mint 42 fesztiváldíjjal büszkélkedhet, 2013-ban tíz kategóriában nyerte el a legrangosabb spanyol filmes elismerést, a Goya-díjat, míg a spanyol filmkritikusok nyolc díjjal jutalmazták.

A Filmhéten további nyolc játékfilmet és három dokumentumfilmet vetítenek az Urániában. Látható lesz Nacho Vigalondo „romantikus sci-fi komédiája”, A földönkívüli, melyben egy átmulatott éjszaka után az egymás mellett ébredező fiatal férfi és nő kínos helyzetét a város fölött megjelenő hatalmas UFO bonyolítja tovább. Montxo Armendáriz Ne félj! című drámája a fiatal Silvia fejlődéstörténetét ábrázolja, a felnőtt nézők pedig újra borzonghatnak a [REC] című kézikamerás horrorfilmmel világhírűvé vált spanyol rendező, Jaume Balaqueró 2011-es pszichothrillere, a kritikusok által elismert Amíg alszol bizarr képsorain. Vetítik még Paco León Carmina megoldja című filmjét, valamint Daniel Monzón 8 Goya-díjat elnyert akció-thrillere, a 211-es cella filmje is látható lesz, amely egy fegyőrről szól, aki első munkanapján rögtön egy komoly börtönlázadásba keveredik.

A programban a spanyol független kortárs filmművészet alkotásai is helyet kaptak és három dokumentumfilm is látható lesz. A részletes programot az Uránia honlapján éritek el.

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com