Hírek

Hamarosan színre lép az új magyar filmforgalmazó, a Soldivision

2018-ban bővül a magyar filmes piac: alternatív forgalmazási módszerek bevezetésével megkezdi működését a Soldivision.

A Soldivision – mely mögött a hagyományos és az alternatív filmterjesztésben egyaránt jártas szakemberek állnak – célja, hogy az eddig bevett módszerekkel kissé szembe menve, projektalapú működéssel egy izgalmas, újító szellemű forgalmazást honosítson meg Magyarországon. A vállalkozás munkatársai számára a filmművészet és a mozi világa több puszta szórakoztatóiparnál: egyszerre szeretnének művészi és emberi értékeket közvetíteni a nézők és a szakmabeliek számára egyaránt.

A Soldivision küldetésének tekinti, hogy lehetőséget teremtsen egy valós párbeszéd kialakulására a magyar alkotók és a filmkedvelők között. Ehhez azonban túl kell lépni a megszokott bemutatási formákon! A forgalmazó éppen ezért minden projektjénél egyedi koncepcióban gondolkozva exkluzív és különleges események kereteiben mutatja be filmjeit a jövőben. Korábban filmvetítésre nem használt helyszínek, alternatív terek és programok, a művészet különböző területeit összefogó intermediális találkozók és pop up események egyaránt szerepelnek a Soldivision tervei között.

A forgalmazó Jeles András A rossz árnyék című filmjével kezdi meg működését. A kultikus magyar rendező 2003 után 2018. február 28-án tér vissza a magyar mozikba egészestés rendezésével. A rossz árnyék a rendező eddigi életművének tökéletes összegzése, melyben sajátos látásmódja különleges, formabontó vizuális megoldásokkal párosul – éppen ezért tökéletesen alkalmas „alapanyagnak” bizonyul ehhez a különleges forgalmazási formához.

A Soldivision működésének alapját a minőségi filmterjesztés adja: a cél nemcsak az értékes művészeti alkotások ideális közvetítése, hanem az is, hogy mindezt a magyar filmkultúra színvonalas ápolásával valósítsák meg.

A forgalmazó híreit Facebook csatornáján, a www.facebook.com/soldivisionfi oldalon követhetik a filmrajongók.

Argejó Éva

Argejó Éva

Argejó Éva szociológiát és filozófiát tanult az ELTE-n, a Magyar Televízió kulturális műsorának (Múzsa) szerkesztője volt, jelenleg az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának munkatársa. Specializációja a társadalmi dráma, a sci-fi, a fantasy és a thriller.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya