Hírek

Hámori Gabriella a legjobb

A vizsgaMagyar sikerrel zárult a hétvégén a belgiumi Liége-ben megrendezett filmfesztivál. Hámori Gabriella a legjobb színésznő díját vehette át vasárnap este Michel Galabru francia színészlegendától, a nemzetközi zsűri elnökétől Bergendy Péter A vizsga című filmjében nyújtott alakításáért.

Az április 25-28. között hetedik alkalommal megrendezett Liége-i „Policier” filmfesztivál különlegessége, hogy bűnügyi filmeket és krimiket vonultat fel programjában.

A vizsga című 56-os ügynökfilmben Hámori Gabriella a főszereplő Nagy Zsolt szigorúan titkolt szerelmét játssza, az alakításért korábban New Yorkban és Los Angeles-ben is díjazták. A Magyar Nemzeti Filmalap nemzetközi igazgatósága A vizsga című film forgalmazási jogait már számos országban értékesítette, köztük Ausztráliában, Új-Zélandon és Spanyolországban.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés