Hírek

Harley Quinn visszatért – Birds of Prey előzetes

Végre megérkezett az első hosszú előzetes a Margot Robbie által megformált Harley Quinn saját filmjéhez. A Birds of Prey, magyarul Ragadozó madarak jövő év elején kerül a mozikba.

Harley Quinn karaktere nem először jön le a képregények lapjairól, sőt Margot Robbie sem először bújik a belevaló és őrült karakter bőrébe. 2016-ban, a Suicide Squad – Öngyilkos osztagban már bemutatkozott a figura, igaz, akkor nem főszereplőként, nem saját egészestés történettel. Hiába kapott borzalmas értékeléseket és kritikákat a neon színben úszó zavaros anti-szuperhős film, 2021-re ígérik a folytatást. A nézőknek azonban nem kell addig várniuk, hogy ismét szűk sortban, nyalókával a szájában láthassák Robbie-t. A színésznő és a karakter saját alkotást kapott a DC Entertainmenttől: ez a Birds of Prey, azaz magyar címen Ragadozó madarak.

A film teljes címe egyébként igen hosszú, Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn, amit magyarra így fordítottak a forgalmazók: Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása).

A történet ott veszi fel a fonalat, hogy Quinn szakít Jokerrel és összeáll másik három hőssel, hogy segítsenek egy bajba jutott lányon. A küldetés a térség egyik legkegyetlenebb bűnözőjével ülteti őket a ringbe.

A rendezői székben Cathy Yan ül, a forgatókönyvet pedig Christina Hodson jegyzi. Robbie mellet pedig olyan nevekkel találkozunk majd, mint a hamarosan ismét Obi-Wan Kenobi szerepébe bújó Ewan McGregor, Mary Elizabeth Winstead, Bojana Novakovic, Chris Messina vagy Rosie Perez.

Margot Robbie tehát nem először és koránt sem utoljára bújik a képregény-karakter bőrébe. A Suicide Squad folytatását követően tervben van ugyanis egy különálló Joker/Harley Quinn moziflim és a Gotham City Sirens címen futó hasonló alkotás is, amelyben egyelőre szintén Quinné a főszerep. Bár első pillantásra úgy tűnhet, a színésznő le sem veti magáról a színes-csíkos göncöket, azért ennél sűrűbb a naptárja. Legutóbb Tarantino Volt egyszer egy…Hollywoodjában láthattuk őt, legközelebb pedig Charlize Theron és Nicole Kidman oldalán szerepel majd a Bombshell című életrajzi drámában, amely még idén megjelenik.

A 2020-as évet viszont Harley Quinnként kezdi, hogy aztán másik négy nem szuperhősös projektben is részt vegyen. Ezek egyike például a Barbie-film, amelynek főszerepét vállalta el. Nem csoda, hogy ilyen mozgalmas időszakkal ő lett a 8. legjobban fizetett színésznő az elmúlt évben.

A Birds of Prey, azaz a Ragadozó madarak 2020 februárjának első hetében érkezik a mozikba, a magyar közönséghez is várhatóan ekkor jut el a film.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.