Hírek

Harmadik film érkezik a Hang nélkül univerzumába

A Hang nélkül (A Quiet Place) spinoff filmet kap Jeff Nichols rendezésében.

A Hang nélkül (A Quiet Place) az utóbbi évtized egyik legjobb horrorfilmje volt, és ennek megfelelő instant-kult státuszba is emelkedett mind a szép számú rajongói tábor, mind a filmkritika körében. A film egy családot követ egy olyan posztapokaliptikus világban, amelyben kifinomult hallású földönkívüli ragadozók vadásznak a legkisebb zajt is kiadó túlélőkre. „Elképesztett ez a tudatos rendezői fegyelmezettség, amelynek eredménye: a Hang nélkül szédületes dinamikája. Folyamatosan emelkedő feszültség, ami egy pillanatra sem enged” – írta kritikánk.

John Krasinski és felesége, Emily Blunt filmje a hatalmas anyagi siker (a bevétel a költség kb. tízszerese volt) nyomán folytatást is kapott. A Hang nélkül 2. idén tavaszra készült el, és a koronavírus-járvány egyik első nagy áldozata lett; március 20-i premierjét csaknem megtartották már, amikor a mozik elkezdtek bezárni.

Úgy tűnik azonban, hogy az univerzum nagyon is életképes: most harmadik filmet kap, egy spinoffot Jeff Nichols rendezésben (az eredeti rendező, Krasinski pedig producer marad) – írja a Collider.

A spinoff besorolás azt sugallja, hogy ezúttal nem az Abbott család története kap újabb fejezetet, de ezen kívül nem tudunk semmit, csak azt, hogy Nichols írja a forgatókönyvet is egy Krasinskitől kapott ötlet alapján. A cím sem ismert még. Az viszont, hogy Krasinski részt vesz a film megírásában és elkészítésében, reményre ad okot, mert feltételez bizonyos alkotói tudatosságot az unvierzumépítésben – ha a legújabb sci-fi/horror franchise felemelkedésével van épp dolgunk, jobb alapot egyelőre nem is tudnék elképzelni a Hang nélkülben mutatott alkotói és irányítói képességeknél.

A film bemutatását 2022-re ígérik. Addig is pedig megnézhetjük majd a Hang nélkül 2-t is moziban, mivel 2021. április 23-ra még mindig elő van jegyezve.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya