Hírek

Harmadszor is együtt dolgozhat Willem Dafoe és Robert Eggers

Willem Dafoe is csatlakozhat a Nosferatu stábjához, így immár harmadszor szerepelne Robert Eggers rendezéseiben.

Robert Eggers és Willem Dafoe ismét egyesíthetik az erejüket, ugyanis Dafoe tárgyalásokat folytat arról, hogy játsszon Eggers Nosferatujában. Korábban már bejelentették, hogy a filmben szerepel Lily Rose-Depp, Bill Skarsgard és Nicholas Hoult, a filmet Eggers írja és rendezi, így lassacskán Az északihoz hasonló sztárparédévá dagad a stáb. A producer Jeff Robinov, John Graham, Eggers, Chris Columbus és Eleanor Columbus lesz.

Az új feldolgozásban a Nosferatu egy gótikus mese a megszállottságról a 19. századi Németországban egy elátkozott fiatal nő (Depp) és az őt üldöző, ősi erdélyi vámpír (Skarsgard) sorsán keresztül, aki elmondhatatlan borzalmakat hoz magával. Azt nem tudni, hogy Dafoe kit fog játszani. A produkciós cég egyelőre nem kommentálta a Deadline értesüléseit.

A projekt nem csak Eggers és Dafoe újabb találkozását jelenti, akik együtt dolgoztak A világítótorony és Az északi című filmeken, de kifejezetten ismerős terep Dafoe számára, aki Oscar-jelölést szerzett Nosferatu szerepéért A vámpír árnyékában című filmben.

Dafoe egyébként nem pihen, a közelgő projektjei között szerepel két Yorgos Lanthimos-film – a Poor Things és az And –, valamint Wes Anderson Asteroid City című filmje és egy francia thriller, a The Man in the Basement. Emellett bemutatásra vár Vasilis Katsupis Inside című filmje és Walter Hill Dead for a Dollar című westernje. Mostanság egyebek mellett Guillermo del Toro Rémálmok sikátora című filmjében és az 1,92 milliárd dolláros bevételt hozó Pókember: Nincs hazaútban láthattuk.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com