Hírek

Három év szünet után bejelentették: készül a Black Mirror új évada!

black mirror

2019. júniusában érkezett a Black Mirror legutóbbi, 5. évada, az azóta eltelt hosszú hallgatás után pedig már sokan nem is mertük remélni a folytatást. Tegnap viszont kiderült, a 6. évad már folyamatban van a Netflixnél.

A 3 történettel érkező 5. évad után az alkotók most arról számoltak be, hogy ezúttal több epizóddal számolhatunk majd. Az viszont nem változik, hogy, akárcsak eddig, az új évadban is minden rész önálló filmként is kezelhető lesz. A Variety információi szerint már javában dolgoznak a produkción, de a casting-ról egyelőre nincsenek hírek.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Ez lesz az első évada a Black Mirror készítőinek, Charlie Brookernek és Annabel Jones-nak, amely már azt követően készül, hogy elhagyták a House of Tomorrow nevű produkciós céget. Ezután megalapították sajátjukat (Broke and Bones), amelyre a Netflix rögtön le is csapott. A streamingcsatorna egy megaüzlet keretében befektetett a cégbe: nagyjából 100 millió dollárról van szó. A hosszas hallgatás oka a sorozat folytatásáról egyébként az volt, hogy a Black Mirror jogai az Endemol Shine-nál, azaz az anyavállalatnál maradtak, amit aztán 2020-ban felvásárolt a Banijay Group. A megállapodás megakadályozta, hogy az alkotók új évadokat készítsenek a Netflixre, amíg meg nem kötötték a megállapodást a Banijay-jel. A háttérben húzódó huzavona miatt a sorozat tulajdonjogairól jogosan merült fel, hogy a Black Mirror-nak nem lesz folytatása.

Brooker maga is kételkedett a Black Mirror jövőjében, és a világjárvány csúcspontján azt nyilatkozta:

„A jelenlegi világjárványos időkben nem tudom, mennyire lenne gyomra a nézőknek a társadalmak összeomlásáról szóló történetekhez,

szóval ebben az időszakban nem is dolgoztam ilyeneken. Ehelyett mostanában inkább  képregényeket készítettem, forgatókönyveket írtam, amelyekkel meg tudtam nevettetni magam.” Ám a folytatás mégis érkezik, még több résszel, mint az előző évad. Lesz miért várnunk.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés