Hírek

Három magyar filmet mutatnak be San Joséban a Cinequest fesztiválon

Soul Exodus

Három magyar mozifilmet mutatnak be a kaliforniai San Joséban kedden kezdődő 27. Cinequest filmfesztiválon, ahol Bereczki Csaba Soul Exodus című filmjét először láthatja a nemzetközi közönség.

Bereczki Csaba klezmerzenészek főszereplésével készült egészestés dokumentumfilmjének középpontjában az amerikai származású The Brothers Nazaroff alkalmi formáció tagjai állnak, akik a klezmeren keresztül keresik gyökereiket, önmagukat és zsidó identitásukat. Az öt muzsikus hajóval utazik nyugatról keletre, Montrealból New York, Párizs, Berlin, Budapest, Nagyvárad érintésével jutnak el Besszarábiába, Moldovába. A Soul Exodus a decemberi magyar mozibemutató alkalmával lelkes fogadtatásban részesült.

Madarász István Hurok című első mozifilmje és Vranik Roland Az állampolgár című alkotása amerikai premierjének is a Cinequest filmfesztivál ad otthont.

Az 1990-ben alapított és ma már százezres látogatottságot túllépő Cinequest nyitófilmje a legendás Shirley MacLaine és Amanda Seyfried főszereplésével, Mark Pellington rendezésében készült Az utolsó szó című vígjáték lesz, amely a Sundance filmfesztiválon volt először látható. A fesztivál február 28-tól március 12-ig tart.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya