Hírek

Három nagyágyú csatlakozik A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi második évadához

Vajon kit fog játszani Ciarán Hinds, Rory Kinnear és Tanya Moodie?

Bár a rajongóknak türelmesnek kell lenniük, amíg folytatódik a Prime Video A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi című sorozata 2024-ben, addig sem maradunk hírek nélkül. Ma a sikeres fantasy-sorozat mögött álló csapat bejelentette, hogy Ciarán Hinds, Rory Kinnear és Tanya Moodie csatlakoznak a hatalmas szereplőgárdához a 2. évadban, állandó szerepekben.

A Collider összegzése szerint a veterán színészt, Hindst a tévében a Róma, a Trónok harca és nemrég a Netflix Árulás című sorozatában láthattuk. Tavaly Oscar-díjra jelölték a Kenneth Brannagh által rendezett Belfastért. Korábbi filmes a legkülönbözőbb műfajokat felölelik: feltűnt a Suszter, szabó, baka, kémben, a Némaságban, Zack Snyder-féle Az Igazság Ligájában és a Meggyőző érvekben.

Kinnear jelenleg A zászlónk halált jelent című sorozatban látható, emellett feltűnt a Black Mirrorban és a Penny Dreadfulban, a filmnézők pedig a Daniel Craig-féle James Bond-filmekből ismerhetik, ahol Bill Tanner szerepét alakította. Színházi munkásságáért Kinnear két Olivier-díjat nyert, legutóbb Jago szerepéért a National Theatre 2013-as Othello című előadásában.

Moodie főleg a színházi világban ismert. Két Olivier-jelöléssel büszkélkedhet, és szerepelt a Royal Shakespeare Society Hamlet-produkciójában. Ugyanakkor a televízió sem idegen tőle, szerepelt A boszorkányok elveszett könyve, a The Man Who Fell To Earth és a Sherlock című sorozatokban.

A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi 2. évadának forgatása októberben kezdődött,

és az első évaddal ellentétben a produkciót Új-Zélandról – ahol A Gyűrűk Ura és A hobbit trilógiát is forgatták – az Egyesült Királyságba helyezték át. Az új évadban Galadriel (Morfydd Clark) szembenéz a ténnyel, hogy Halbrand (Charlie Vickers) valójában végig Szauron volt. Eközben Nori (Markella Kavenaugh) és az Idegen (Daniel Weyman) kalandokba keveredik, Délvidék népe pedig lábadozik a Végzet-hegy kitörése után, amely elpusztította otthonukat. Mivel ennyi mozgó elem van a játékban, érdekes lesz látni, hogy Hinds, Kinnear és Moodie hogyan illeszkedik be a kirakósba a második évadban.

Nem a trió az egyetlen új arc, aki csatlakozik a hatalmas szereplőgárdához, hiszen Gabriel Akuwudike, Yasen „Zates” Atour, Ben Daniels, Amelia Kenworthy, Nia Towle és Nicholas Woodeson is feltűnik majd benne, valamint Sam Hazeldine, aki Adar szerepét veszi át Joseph Mawle-tól. Ők csatlakoznak a visszatérő szereplőkhöz: Cynthia Addai-Robinson, Robert Aramayo, Maxim Baldry, Nazanin Boniadi, Ismael Cruz Córdova, Charles Edwards, Trystan Gravelle, Sir Lenny Henry, Ema Horvath, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Lloyd Owen, Megan Richards, Dylan Smith, Leon Wadham és Sara Zwangobani.

A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi 2. évadának forgatása jelenleg folyamatban van, pontos megjelenési dátum még nincs kitűzve.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com