Hírek

Finn Filmnapok 2017: Három rendező is elkíséri filmjét

Három rendező is elkíséri filmjét a szerdán kezdődő budapesti Finn Filmnapokra, a vetítés után a nézők személyesen kérdezhetnek a Hozományvadász, a Pixadores és a Feloldozás című filmek direktorától.

Salla Ahvenjärvi projektkoordinátor elmondása szerint szándékosan egymástól nagyon eltérő filmeket válogattak a fesztivál műsorába. Így a nézők láthatnak társaikat mentő búvárokról szóló dokumentumfilmet (Merülés az ismeretlenbe), egy vígjátékot négy lányról, akik az érettségi tavaszán keresik a helyüket a világban (A többi lány), de graffitiművészeket (Pixadores), gazdagságra vágyó bloggerlányt (Hozományvadász), és cserbenhagyásos gázolás nyomán felmerülő erkölcsi dilemmát (Feloldozás) bemutató alkotást is nézhetnek az érdeklődők.

Bogdán Lilla, a finn művészek, tudósok, gazdasági és társadalmi szereplők közép-európai megjelenését támogató FinnAgora ügyvezetője azt emelte ki, hogy a finnek filmjeikben nem a boldogtalanságot, társadalomkritikát helyezik középpontba, hanem próbálnak örülni az életnek, illetve humorral megragadni olyan történeteket, amelyek szórakoztatóak.

Szádeczky-Kardoss Klára

Szádeczky-Kardoss Klára

Szádeczky-Kardoss Klára a Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett. 2016-ban csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez. Újságírói tevékenysége mellett novellákat is ír.

Szólj hozzá!

Click here to post a comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..