Hírek

Három Tom Cruise produkció bemutatóját is elhalasztották

A Paramount úgy döntött, mégsem szolgáltat idén nekünk új Mission: Impossible filmet. Tom Cruise újabb akciódömpingjére egy évet kell várnunk, de a Top Gun: Maverick is később érkezik.


Hirdetés

Míg tavaly ilyenkor hetente, de akár naponta jelentették be a stúdiók, miképpen halasztják el nagyobb filmjeik premierjeit, napjainkban, a COVID-19 vakcinák elterjedése okán már nem ritka, hogy kifejezetten előbbre hoznak bemutatókat, akár hónapokkal is. A Godzilla Kong ellen sikeres bevételei is azt bizonyítják, hogy a mozi nem feltétlenül halott: ha jönnek új, lehetőleg nagyszabású produkciók, azokra várhatóan elmegy majd a kiéhezett nép – már ahol nyitottak a filmszínházak.

Íme, a Top Gun: Maverick előzetese

A Paramount azonban két komolyabb Tom Cruise bemutatót is odébb rakott. A Tron: Örökség és a Feledés rendezője, Joseph Kosinski által készített folytatás, a Top Gun: Maverick a júliusi premierjét november 19-re cserélte. A filmet eredetileg tavaly nyáron kellett volna látnunk, így nagyjából másfél év halasztást kapott a vadászpilótás mozi.

Ennél jelentősebb elmozdításban volt része azonban a Mission: Impossible filmsorozat hetedik epizódjának, mely az őszi szezonból került át 2022. május 27-re.

A stúdió nem indokolta a döntést, de feltehetően számítanak arra, hogy a mozik beindulásával ezek a nagyobb produkciót többet kaszálhatnak majd.

Ezen felül a Mission: Impossible tervezett nyolcadik részét – melyet eredetileg együtt forgattak volna a hetedikkel – is odébb rakták. Ha minden jól megy, 2023. július 7-én láthatja a közönség az akciófilmet, amiről azt pletykálják, Cruise hattyúdala lesz a franchise-ban. A 7. és 8. részeket egyaránt a Titkos nemzet és Utóhatás alcímű epizódok (tehát az előző két film) rendezője, Christopher McQuarrie készíti.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.