Hírek

Három városban négy díj a Lizáért

lizaStockholm, Lund és Ottawa közönségének is a Liza, a rókatündér volt a kedvence. Egy hét alatt négy újabb fesztiváldíjat söpört be a Balsai Móni főszereplésével készült magyar film.

Ujj Mészáros Károly első mozifilmje, a Filmalap támogatásával készült Liza, a rókatündér világszerte hódít a nemzetközi filmfesztiválokon a szakmai zsűrik és a közönség körében is.

A hétvégén véget ért ottawai fantasztikus film fesztivál (Cellar Door Film Festival), a stockholmi Monsters of Film címmel megrendezett seregszemle és a lundi nemzetközi filmfesztivál közönségdíját is elnyerte a Liza, a rókatündér című magyar film. A svédországi Lundban a közönséggel együtt a szakmai zsűri is Ujj Mészáros Károly filmjét díjazta a legjobb filmet illető Szirén díjjal, az egybeesés először fordult elő a fesztivál történetében.

A fesztiválsikerekkel párhuzamosan már számos ország filmforgalmazója vásárolta meg a Filmalap által értékesített forgalmazási jogokat. Így hamarosan a japán, tajvani, cseh, szlovák, észt, valamint a jugoszláv utódállamok mozijai és televíziói is műsorukra tűzik a Liza, a rókatündér című magyar filmsikert.

A Balsai Móni főszereplésével készült film a Filmalap 220,36 millió forint értékű gyártási támogatásával készült a Filmteam produkciójában, producere Major István. A Liza, a rókatündér február óta nagy sikerrel szerepel a magyar mozikban az A Company Hungary forgalmazásában, eddig több mint 120 ezren váltottak rá jegyet és hamarosan DVD-n is megjelenik.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com