Hírek

Háromdimenziós film a Vatikán kincseiről

sixtus-kapolna Háromdimenziós film segítségével ismerhetik meg a mozilátogatók a Vatikáni Múzeum legfontosabb kincseit. A film, amelyet kedden kezdtek vetíteni a brit és ír mozikban, többek között a Sixtus-kápolna világhírű freskóit is a lehető legjobb minőségben mutatja meg.

A Vatikáni Múzeum a legújabb azoknak a neves múzeumoknak a sorában, amelyek saját készítésű filmekkel egyszerre végeznek ismeretterjesztést és reklámozzák tárlataikat.

A Vatikáni Múzeum 3D elnevezésű, 70 perces film látványos kamerabeállításokkal, szárnyaló zenével és háromdimenziós, rendkívül magas részletességű képekkel várja a nézőket. A felvételek a legmodernebb 4K/3D kamerákkal készültek.

A rendező, Marco Pianigiani sorba veszi a múzeum leghíresebb és legfontosabb műtárgyait, köztük Giotto, Van Gogh, Caravaggio, Raffaello, Leonardo da Vinci, Dalí és Michelangelo világhíres alkotásait, amelyek évente 5,5 millió turistát vonzanak a katolikus városállamba.

Peter Stanford, a brit Catholic Herald volt szerkesztője szerint nagy a kísértés, hogy a filmet a Ferenc pápa által indított egyházon belüli “forradalom” legújabb lépéseként értékelhessük, hiszen így egy mozijegy áráért bárki számára elérhető közelségbe kerülhetnek a múzeum páratlan kincsei, mégpedig kiváló minőségben.

A filmet december 18-án mutatják be Magyarországon, a Pannonia Entertainment forgalmazásában.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com