Hírek

Háromszor is Monty Python

smapwHarminc év után először – és meglehet utoljára – álltak össze az angol abszurd humor élő legendái, a Monty Python tagjai, hogy az 1969 és 1983 között készült legemlékezetesebb jelenetekkel szórakoztassák a rajongókat. A londoni O2 Arénában, július 20-án rögzített előadást, mely a Monty Python élőben (nagyrészt) címet viseli a magyar közönség három alkalommal láthatja a Cinema City mozikban augusztus 7-én, 9-én és 15-én.

1969-ben rövid jelenetekből álló tévéműsorokkal kezdte működését a csoport, és 2014-ben így is fejezte be: a két és negyed órás show-ban három-négy-öt perces szkeccsek és dalok gyors egymásutánban váltják egymást. Az átöltözések idején filmbejátszások láthatók, amelyek vagy Terry Gilliam animációit, vagy a csoport Németországban készült tévéműsorainak részleteit vonultatják fel. Erre utal a címbéli (nagyrészt).

Színre kerülnek „a legnagyobb slágerek”: a Papagáj-jelenet, a Vita-jelenet, a Löncshús-jelenet, a Spanyol inkvizíció, a Whizzo Minőségi Vegyesdesszert, a Favágó-dal és még rengeteg jobbnál jobb műsorszám. A Hülye Járások Minisztériumát ezúttal nem John Cleese adja elő, mivel elmondása szerint műanyagból van a csípője, hanem a tánckar megkoreografált együttmozgással.

zap-opening-night-of-monty-python-live-mostly--023„Gilliam, Eric Idle, aki egyben a műsor rendezője is, John Cleese, Terry Jones és Michael Palin kirobbanó formában vannak, nyugodtan letagadhatnának húsz évet az életkorukból. Egyszerre felemelő, megható és vicces az, ahogy elhunyt társukról, a csodálatos Graham Chapmanről többször is megemlékeznek. Tánckar és élő zenekar teszi teljessé a húszezres, londoni O2 Arénában rendezett show-t ” – kezdi ajánlását Galla Miklós, első számú Monty Python szakértő. „A mozivetítés közepén emberiességi okokból szünet lesz. A magyar feliratokat szerencsére Galla Miklós készítette, aki úgy fordítja a Monty Pythont, ahogy kell: egyszerűen, tisztán, szabatosan, vicceskedés és hülyéskedés nélkül. Éljen!”

„Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a Monty Python legendáinak show-járól készült felvételt a Cinema City saját produkciójaként mutathatja be a kelet-közép-európai régióban. Nagy öröm számunkra, hogy a klasszikusan mozivászonra készült filmes alkotások mellett olyan előadásokat is bemutathatunk, mellyel a nézőket az angol abszurd humor világába kalauzolhatjuk, a közönséget szórakoztathatjuk és nem mindennapi történeteket mesélhetünk el” – mondta Buda Andrea a Cinema City pr- és marketing igazgatója.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com