Hírek

Harrison Ford a CGI kutyák mellett egy dokusorozatban is szerepel – A vadon hívó szava és a The Staircase

Harrison Ford új filmjéhez, A vadon hívó szavához előzetes érkezett, de a CGI kutyák mellett egy gyilkossági tárgyalás sorozatában is szerepel majd a színészlegenda.

A napokban két hír is Harrison Ford nevéhez köthető. Megérkezett ugyanis az első előzetes A vadon hívó szava című regényadaptációhoz, valamint – a Variety értesülései szerint – a színész a TV képernyőre költözik egy sorozat erejéig.

A vadon hívó szava nem az első adaptációja Jack London regényének, ugyanis az ezredfordulón egy minisorozatban, míg 2009-ben egy játékfilmben is feldolgozták a történetet. Utóbbiban még a Vissza a jövőbe filmekből ismert, azóta leszállópályára került Christopher Lloyd is feltűnt. Ezúttal Harrison Ford lesz Buck, a kuvasz társa, a csavar most csak annyi, hogy az állatok CGI animációval készültek.

Buck élete gyökeresen felfordul, mikor nyugodt kaliforniai lakhelyéről gonosz kutyatolvajok Alaszkába utaztatják. Ott talál rá John Thorntonra, akivel meghódítják a havas, mégis aranylázban égő tájat.

Az állatok megjelenítése az előzetes alapján hagy némi kívánnivalót maga után,

ennek oka pedig nagy valószínűséggel a Disney. A vadon hívó szava volt az egyik utolsó film, amit a 20th Century Fox gyártásba küldött mielőtt a céget bekebelezte a Disney. Azt feltételezzük a tulajdonosváltás során ez a projekt kevesebb figyelmet (köhm, pénzt) kapott.

A vadon hívó szava február 20-án éri el a magyar mozikat és Harrison Ford mellett Karren Gillan (A galaxis őrzői, A kör) is feltűnik majd a produkcióban.

Az alaszkai kutyakaland után Ford a televízió világába is belekóstol. A The Staircase című sorozat Michael Peterson regényíró bírósági tárgyalását követi. Az amerikai írót saját felesége meggyilkolásával ítélték el 2001-ben. Peterson feleségére holtan találtak a saját házukban a lépcső aljánál, férje állítása szerint elesett és lezuhant. A rendőrség azonban idegenkezűség nyomaira bukkant.

Harrison Ford a dokusorozatban elsősorban producerként lesz jelen, de értesülések szerint szerepet is vállal majd.

Korábban sorozatokban csak epizódszerepekben tűnt fel az Indiana Jones és a Star Wars filmek sztárja, ez lesz az első szérián átívelő sorozatszerepe. Az egyelőre még nem ismert, hogy milyen streaming szolgáltatón keresztül lesz elérhető a The Staircase.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com