Hírek

Harrison Ford leforgatná az 5. Indiana Jones-filmet

indiana-jones-Temple-of-Doom1A Star Wars: Az ébredő erő két hónap múlva kerül mozikba, de a rajongók már alig várják, hogy Harrison Fordot újra Han Soloként láthassák. A jelek szerint azonban a színész sokkal lelkesebb egy másik, bár hasonlóan ikonikus szereplő visszatérése miatt.

Évek óta nem titok, hogy Fordhoz Indiana Jones karaktere áll a legközelebb, és míg újra magára ölthette Han Solo fekete űrcsizmáit, az Entertainment Weekly interjújában arról beszélt, hogy nagyon szívesen visszatérne a híres régész, Ifjabb Dr. Henry Jones szerepébe.

„Szívesen forgatnék még egy Indiana Jones-filmet. Egy karakter, amelynek van történelme és van benne potenciál, egy szórakoztató moziélmény, Steven Spielberg rendezőként – mi az, amit nem lehet benne imádni?” – fejtette ki érzéseit Harrison Ford.

A Movieweb beszámolója emlékeztet rá, hogy korábban felmerültek olyan pletykák, amelyek szerint az 5. Indiana Jones-film egy igazi reboot lehet, ahol Chris Pratt a híres régész egy fiatalabb életszakaszát játszhatná el. Legutóbb októberben Frank Marshall producer mégis bejelentette, hogy nem váltják le Fordot.

„Nem fogjuk a Bond-filmeket követni. Nem nevezünk meg új embereket Indiana Jonesként. Ezt el kell döntenünk. Rengeteg pletyka kering, de még le sem ültünk, hogy Indyről beszélgessünk. Előbb-utóbb ennek is meg kell történnie. Az tény, hogy egy csomó ember szívesen a kezébe venné a karmesteri pálcát.” – árulta el Marshall.

Nem sokkal korábban maga Spielberg nyilatkozott úgy, hogy szeretne egy 5. Jones-filmet Harrison Forddal a főszerepben, bár az a mai napig tisztázatlan, hogy az együttműködés mikor valósulhat meg. Olyan hírek is keringtek, amelyek szerint a Disney 2018-as bemutatódátumot tűzött ki célul, de Frank Marshall ezeket a híreket is cáfolta. A legvalószínűbb, hogy a LucasFilm a csúcsra járatja a Star Wars-sorozatot, mielőtt újra belevágna egy  Indiana Jones-filmbe.

dr. Rókus Ákos

Rókus Ákos a PTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve magyar szakpáron. 2012 óta a szerkesztőség tagja. Specializációja a zsánerfilm (különösen az akció, a western és a thriller), valamint a műfajelméleti kérdések.