Hírek

Harry Melling alakítja Edgar Allan Poe-t a The Pale Blue Eye-ban

Scott Cooper következő filmje egy 19. Századi misztikus thriller, amelyben Christian Bale egy tapasztalt nyomozótalakít. Őt segíti egy ifjú kadét Harry Melling alakításában, aki bizony az Edgar Allan Poe névre hallgat.

A The Pale Blue Eye a rendező egy régóta dédelgetett szerelemprojektje, amely az Ellenségek után ismét a 19. században játszódik, egész pontosan 1830-ban. Egyúttal ez lesz a harmadik alkalom, hogy Cooper filmjének főszerepébe – A harag tüze és az Ellenségek után – Christian Bale kerül. A The Pale Blue Eye Louis Bayard 2006-os, azonos című regényén alapul – írja a Collider.

A The Pale Blue Eye egy sokat nyugalmazott nyomozót követ (Christian Bale), akinek egy briliáns ifjú elme segít, maga Edgar Allan Poe – őt alakítja Harry Milling. Ők ketten egy öngyilkosságnak látszó eset ügyében nyomoznak, ám egyre több rejtélyes eset történik. Az ügy egyre gyanúsabb lesz számukra, és egyre inkább úgy tűnik, hogy valójában egy sorozatgyilkossal van dolguk.

Bale és Melling kifejezetten ígéretes párosnak ígérkezik a bűnügyi filmhez, amelyben

a sokat látott, magányos hős szárnyai alá veszi a tehetséges, eszes, de korából fakadóan még naiv és tapasztalatlan ifjoncot.

Hogy Bale előreláthatóan remekelni fog a szerepben, az nem kérdés, Melling pedig a Harry Potter óta megállás nélkül bizonyítja, hogy rá is érdemes figyelni – erre példa a Halhatatlan gárda, a Vezércsel, a The Ballad of Buster Scruggs, a Mindig az ördöggel és a Say Your Prayer. További közelgő projektjei közé tartozik a Please Baby Please, amelyben Demi Moore és Maya Thurman-Hawke oldalán tűnik majd fel, és láthatjuk majd Joel Coen fekete-fehérben készülő The Tragedy of Macbethjében is.

A The Pale Blue Eye forgatása év végén indul, így premierdátum egyelőre nem ismert.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.