Hírek

Harry Potter sorozat érkezhet

Az HBO Max állítólag egy Harry Potter-sorozatot fejleszt, habár hivatalosan tagadják.

Hollywood Reporter és a Variety, a két legnagyobb hollywoodi lap jól értesült források alapján egyaránt azt állítja, hogy az HBO Maxnál a fejlesztés igen korai fázisában bár, de létezik egy élőszereplős Harry Potter-sorozat.

A Warner Bros. és az HBO Max közelményben tagadták, hogy a hír igaz lenne, de az általában megbízható két lap a saját belsős forrásaira hivatkozva kitart az értesülés mellett. A Reporter azt állítja, hogy

az HBO Max executive szintű vezetői találkoztak meg nem nevezett „írókkal”, hogy megvitassák egy sorozat irányát.

Sem írókról, sem rendezőről vagy színészekről nem tudni még és valószínű, hogy a fejlesztés még oly korai szakaszában tart, hogy ezek a nevek még elő sem kerültek. Emiatt természetesen még azt sem tudni, hogy a sorozat vajon milyen leágazása lesz a történetnek, a Harry Potter univerzum mely történelmi szakaszában játszódik, és lesz-e például köze magának Harrynek a fő szálat jelentő történetéhez.

Az értesülést könnyű elhinni, mivel a lépés több szempontból is racionális a Warner Bros. és az HBO részéről. Egyrészt erős a verseny a stúdiók és szolgáltatók között általánosságban is a meglévő IP (szellemi tulajdon) minél erősebb kiaknázása felé, és a meglévő franchise-ok kihasználásában aki lemarad, az értékes nézői figyelmet veszíthet. Másrészt maga a Harry Potter franchise csak a könyvadaptációkkal 7 milliárd dollárt hozott a Warnernek, nem is beszélve a Legendás állatok spinoffokról. Harmadrészt: igen valószínű, hogy a következő évek a fantasy témájú alkotások és főleg sorozatok erős felfutásáról szólnak majd, élükön az Amazon Gyűrűk Ura témájú óriás-sorozatával.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.