Hírek

Hasta la vista, Budapest! – hazánkban forgatják az új Terminátort!

Már márciusban itt lesz Budapesten az egész csapat! Sajnos azonban nem nálunk forgatják az egész filmet.

Nem rég tudatta a világgal James Cameron, hogy újraindítja a Terminátor-szériát, mégpedig úgy, hogy minden részt, amit nem ő rendezett (Genisys, A gépek lázadása, Megváltás), azt egyszerűen figyelmen kívül hagyja. Vagyis onnan folytatja a történetet, ahol a Terminátor 2-nél abbahagyta. A premierdátum is hivatalos már, két év múlva, 2019 nyarán, július 26-án kezdik majd vetíteni.

Számomra persze ez az egész csak akkor lenne hiteles, ha maga Cameron rendezné az új részt. A direktort viszont egészen leköti a következő három Avatar. Helyette Tim Miller ugrik be, ő volt az, aki sikerre vitte a Deadpoolt (pontosabban azt a király marketing, a humor és Ryan Reynolds vitte sikerre – ez azonban csak az én véleményem).

Az még mindig nem világos, hogy Schwarzenegger visszatér-e Terminátorként a filmbe, ahogy az sem, hogy a történet pontosan miről fog szólni. Annyi biztos, hogy a főszereplője egy 18 éves nő lesz, és hogy a jövőből is érkeznek majd karakterek. Reméljük, a hazai forgatásból többet is meg fogunk tudni, bár mindent biztosan nem, hiszen Magyarország mellett Spanyolországban is vesznek majd fel jeleneteket.

Címkék
Avatar

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya