Hírek

Hat animációs film a Macskássy-pályázat első fordulójában

nmhhA Médiatanács az Éden Hotel műsor miatt a megalázott, kiszolgáltatott emberek öncélú, sérelmes bemutatásának tilalma, az emberi méltóság vélhető megsértése miatt és a korhatár-besorolás helyességének ellenőrzésére elindította a hatósági eljárást a TV2 médiaszolgáltatójával szemben. A testület a Magyar Média Mecenatúra program keretében döntött hat animációs film.


Hirdetés

 

Két pályázati döntés a Magyar Média Mecenatúra programban

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa által működtetett Magyar Média Mecenatúra programnak köszönhetően 57,1 millió forint támogatásban részesül hat animációs produkció. Klingl Béla A kozmosz nagykövetei című munkája két kóbor kutyáról szól majd, „akik” első földlakóként találkoznak egy idegen civilizáció képviselőivel. A Nagy Márton, Hermán Árpád és Kovács Márton által jegyzett Az égigérő fa című film Nimród, a táltostanonc kalandjait meséli el a különös növénnyel. Jankovics Marcell Az Árpádok emlékezete sorozatát folytatja III. Béla életének feldolgozásával, az egyetlen királyunkéval, akinek az idejében nem tört ellenség az országba.

Gelley Bálint Farkas Átjáró Másvárosba című alkotása Magyari Andrea azonos című könyve alapján készül, melyben a kilencéves Kázmérhoz egy nap cserépkályhán keresztül küldönc érkezik egy másik világból. Dell’Edera Dávid Balkon című animációja a nyári délidőben egy panelnegyedre leereszkedő csendet mutatja meg művészi eszközökkel. Richly Zsolt Lackfi János által szövegezett, Luther Márton élete című sorozatának 5., Minden eladó című epizódja is kapott támogatást, amely a búcsúcédulák árusításáról szól; a 12 részesre tervezett sorozat a reformáció 500., jövőre esedékes évfordulója alkalmából készül. A grémium az animációs filmeket támogató pályázatain 2011 óta 84 alkotást finanszírozott több mint 880 millió forint értékben.

A Médiatanács az Éden Hotel műsorszám április 24-ei adása kapcsán lefolytatott hatósági ellenőrzés alapján a megalázott, kiszolgáltatott emberek öncélú, sérelmes bemutatásának tilalma és az emberi méltóság vélhető megsértése miatt, valamint a korhatár-besorolás helyességének ellenőrzésére elindította a hatósági eljárást a TV2 médiaszolgáltatójával szemben. Az eljárásra – a hiánypótlási időtartamot és néhány más, a jogszabályokban rögzített ügyintézési részt nem számítva – 40 nap áll rendelkezésre, amely 30 nappal meghosszabbítható.

 

Pásztor Balázs

Pásztor Balázs újságíró, szerkesztő, tanár, édesapa. A kamera túloldalán is előfordul – ismeretterjesztő és dokumentumfilmek készítésébe kóstolt bele. Az okos és többrétegű filmeket kedveli, de a humor is fontos számára – a filmekben és az életben is.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés