Hírek

Hat évvel az első rész után jön a Z világháború 2

Z világháború (World War Z)

Brad Pitt visszatér a zombis film második részében, amit David Fincher rendez – a Z világháború 2-t jövő nyáron kezdik forgatni.

Úgy tűnik, tényleg megvalósul a Z világháború régóta ígért folytatása. Ezt maguk a producerek, Dede Gardner és Jeremy Kleiner jelentették be a Beautiful Boy premierjén – írja az IndieWire.

A két producer nemcsak a folytatás tényét erősítette meg, hanem elmondták, hogy az új részben együtt dolgozik majd Brad Pitt és David Fincher, a forgatás pedig 2019 júniusában kezdődik. Így a film várhatóan 2020-ban kerülhet moziba.

Az első Z világháborút Marc Forster rendezte, és 2013 nyarán mutatkozott be. A film Max Brooks 2006-os regényén alapult, a főszereplője pedig (Brad Pitt alakításában) egy egykori ENSZ-munkatárs volt, aki a világot elborító zombijárvány ellenszerét keresi. Az már biztos, hogy ő visszatér a második részben, de azt még nem tudni, a többi stábtag, például Mireille Enos sorsa mi lesz.

Azt már tavaly áprilisban bejelentették, hogy David Fincher rendezheti a második részt, de azóta nem érkeztek friss hírek a produkcióról. Fincher egyébként J. A. Bayonát váltotta, aki a Jurassic World: Bukott birodalom kedvéért hagyta ott a filmet.

Fincher időbeosztását a Mindhunter készülő második évada hátráltatja, Pitt pedig jelenleg a Tarantino-féle Once Upon a Time in Hollywoodon dolgozik, de neki 2019-re még nincs más elkötelezettsége. Ők ketten olyan filmek után dolgozhatnak most újra együtt, mint a Harcosok klubja és a Benjamin Button különös élete.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya