Hírek

Hat évvel az első rész után jön a Z világháború 2

Z világháború (World War Z)

Brad Pitt visszatér a zombis film második részében, amit David Fincher rendez – a Z világháború 2-t jövő nyáron kezdik forgatni.

Úgy tűnik, tényleg megvalósul a Z világháború régóta ígért folytatása. Ezt maguk a producerek, Dede Gardner és Jeremy Kleiner jelentették be a Beautiful Boy premierjén – írja az IndieWire.

A két producer nemcsak a folytatás tényét erősítette meg, hanem elmondták, hogy az új részben együtt dolgozik majd Brad Pitt és David Fincher, a forgatás pedig 2019 júniusában kezdődik. Így a film várhatóan 2020-ban kerülhet moziba.

Az első Z világháborút Marc Forster rendezte, és 2013 nyarán mutatkozott be. A film Max Brooks 2006-os regényén alapult, a főszereplője pedig (Brad Pitt alakításában) egy egykori ENSZ-munkatárs volt, aki a világot elborító zombijárvány ellenszerét keresi. Az már biztos, hogy ő visszatér a második részben, de azt még nem tudni, a többi stábtag, például Mireille Enos sorsa mi lesz.

Azt már tavaly áprilisban bejelentették, hogy David Fincher rendezheti a második részt, de azóta nem érkeztek friss hírek a produkcióról. Fincher egyébként J. A. Bayonát váltotta, aki a Jurassic World: Bukott birodalom kedvéért hagyta ott a filmet.

Fincher időbeosztását a Mindhunter készülő második évada hátráltatja, Pitt pedig jelenleg a Tarantino-féle Once Upon a Time in Hollywoodon dolgozik, de neki 2019-re még nincs más elkötelezettsége. Ők ketten olyan filmek után dolgozhatnak most újra együtt, mint a Harcosok klubja és a Benjamin Button különös élete.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
[email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya