Hírek

Hat évvel az első rész után jön a Z világháború 2

Brad Pitt visszatér a zombis film második részében, amit David Fincher rendez – a Z világháború 2-t jövő nyáron kezdik forgatni.

Úgy tűnik, tényleg megvalósul a Z világháború régóta ígért folytatása. Ezt maguk a producerek, Dede Gardner és Jeremy Kleiner jelentették be a Beautiful Boy premierjén – írja az IndieWire.

A két producer nemcsak a folytatás tényét erősítette meg, hanem elmondták, hogy az új részben együtt dolgozik majd Brad Pitt és David Fincher, a forgatás pedig 2019 júniusában kezdődik. Így a film várhatóan 2020-ban kerülhet moziba.

Az első Z világháborút Marc Forster rendezte, és 2013 nyarán mutatkozott be. A film Max Brooks 2006-os regényén alapult, a főszereplője pedig (Brad Pitt alakításában) egy egykori ENSZ-munkatárs volt, aki a világot elborító zombijárvány ellenszerét keresi. Az már biztos, hogy ő visszatér a második részben, de azt még nem tudni, a többi stábtag, például Mireille Enos sorsa mi lesz.

Azt már tavaly áprilisban bejelentették, hogy David Fincher rendezheti a második részt, de azóta nem érkeztek friss hírek a produkcióról. Fincher egyébként J. A. Bayonát váltotta, aki a Jurassic World: Bukott birodalom kedvéért hagyta ott a filmet.

Fincher időbeosztását a Mindhunter készülő második évada hátráltatja, Pitt pedig jelenleg a Tarantino-féle Once Upon a Time in Hollywoodon dolgozik, de neki 2019-re még nincs más elkötelezettsége. Ők ketten olyan filmek után dolgozhatnak most újra együtt, mint a Harcosok klubja és a Benjamin Button különös élete.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás. Újságíróként dolgozik több médiumnál. A Papírfény rovatot vezeti. gyongyosililla@filmtekercs.hu

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..