Hírek

Hatalmas siker a Kaliforniai álom

kaliforniai_alom_1Az Emma Stone és Ryan Gosling főszereplésével készült romantikus film, a Kaliforniai álom mindenkit elbűvölt Velencében.

A tegnap kezdődött 73. Velencei Filmfesztivál nyitófilmjét hatalmas ovációval fogadta a közönség, a sajtó pedig már most Oscar-esélyesként emlegeti a Whiplash rendezőjének új filmjét, amely káprázatos díszleteivel, a felcsendülő dalbetétekkel, lenyűgöző képi világával Hollywood fénykorát idézi meg. A kritikusok egy igazán üdítő mestermunkának nevezték Damile Chazelle legújabb alkotását.

Az esti gálapremieren a film női főszereplője, Emma Stone is részt vett, aki filmbeli partneréről, az épp hazánkban tartózkodó Ryan Goslingról is szót ejtett a sajtótájékoztatón: „Csodálatos érzés olyan valakivel dolgozni, akit ismersz, akiben megbízol, és tisztelsz.” A közös táncjeleneteiket is megemlítette a fiatal színésznő: „Ha egyszer valakivel megtanulod a társastáncot, akkor már mindent tudsz. Ryan egyébként nagyon jól vezet.”

A 31 éves író-rendező a már most óriási sikerű film tegnapi sajtótájékoztatón elárulta, az alapötlete az volt, hogy a klasszikus musicalek varázsát társítsa napjaink világával, ahol nem mindig úgy jönnek össze a dolgok ahogy azt elképzeljük. Emma Stone azt is hozzátette, hogy végre egy olyan alkotás készült, amely megmutatja az álmodozás és a remény mögött megbúvó kemény munkát is.

Chazelle 5 Oscar-jelölésen és 3 Oscar-díjon túl végre saját álmát is megvalósíthatta. A Whiplash jazzdobosának sikere hozzásegítette, hogy elkészítse a Kaliforniai álmot, és ezzel bebizonyította az egész világnak, hogy az álmok beteljesülhetnek. „Még mindig meg kell csípnem magamat …egy régóta dédelgetett álmom teljesült ezzel a filmmel” – mondta.

A Kaliforniai álom Velencével megkezdte körútját. Legközelebb a Torontói Filmfesztivál közönsége láthatja. Kaliforniai álom előzetes:

https://www.youtube.com/watch?v=uCf5_iyJa_w&feature=youtu.be

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés