Hírek

Hatalmas sztárparádéval forgat krimit Csányi Sándor – most először rendezőként

Csányi-Sándor_retus

Ezúttal filmrendezőként mutatkozik be Csányi Sándor, aki színészóriásokkal forgathatja le magyar krimi-vígjátékát az NFI támogatásával.

Az Örök tél, a Coming Out és a Szabadság, szerelem sztárja új területen próbálja ki magát, ugyanis az NFI sajtóközleménye szerint

Csányi Sándor első mozifilmjét készül megrendezni.

Számos film- és színházi szereppel a háta mögött Csányi Sándor már színházban rendezett, most pedig a film következik. A Ma este gyilkolunk egy krimi-vígjáték lesz igazi magyar sztárparádéval. A filmben Bodrogi Gyula, Jordán Tamás, Koltai Róbert, Tenki Réka, Bálint András, Kovács Zsolt, Pogány Judit és Lázár Kati alakítják a főbb szerepeket.

A Ma este gyilkolunk gyártására a Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága 950 millió Ft támogatást ítélt meg.

A film cselekménye idős színészek lakta otthonban játszódik, ahol egy rejtélyes haláleset történik. A főszerepben egy mellőzött öreg színész látható, akit egykor Poirot-szerű szerepe tett híressé. Aki anno eljátszotta a detektívet, most azzá válik: módszeresen kihallgatja a gyanúsítottakat, de nincs könnyű dolga színészkollégái között megtalálni a gyilkost.

A film forgatókönyvét Köbli Norbert írta, aki elmondta egy valóban létező színészotthon adta a film alapötletét. „Arra gondoltam, milyen egyedi lehetne egy olyan zárt térben játszódó krimi, ahol a gyanúsítottak egytől egyig színészek, azaz olyan emberek, akik egy élet munkájával fejlesztették tökélyre a hazudozás művészetét. Milyen nehéz lenne köztük megtalálni a tettest.” – mondta a filmterv születéséről a forgatókönyvíró.

A Ma este gyilkolunk krimi-vígjátékban a rendező Csányi Sándor is szerepelni fog (nem lepődnénk meg, ha a főszerepet magára osztaná). A film operatőre Balázs István Balázs (Pesti balhé), vágója pedig Kovács Zoltán (Drakulics elvtárs, A játszma) lesz. A 38 napos forgatás 2023 nyarán kezdődik, a pedig film várhatóan 2024 februárjában lesz látható a mozikban.

800 millió forint gyártási támogatást kap továbbá Lakos Nóra (Hab) következő filmje is, a magyar-holland koprodukcióban készülő Véletlenül írtam egy könyvet. A családi-ifjúsági film Annet Huizing sikerregényének adaptációja. A történet főhőse egy 12 éves lány, akinek egyetlen vágya, hogy híres író legyen. A Véletlenül írtam egy könyvet forgatása 2023 első felében kezdődik.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com