Hírek

Hatalmasat szakított a Tökéletes hang folytatása

pitch perfect 2

pitch perfect 2Már első hétvégéjén több mint duplán megtérült a Tökéletes hang 2 című amerikai zenés vígjáték az észak-amerikai mozikban.

Az Elizabeth Banks rendezte produkcióra 70,3 millió dollár (19 milliárd forint) értékben váltottak jegyet az egyesült államokbeli és kanadai mozikban, miközben az előállítás költsége mindössze 29 millió dollárra rúgott. Az eredmény szenzációs, hiszen az előzményfilm, a 2012-es Tökéletes hang teljes mozis forgalmazása alatt hozott 65 millió dollár bevételt.

Jócskán lemaradva, de nagyjából a várt teljesítményt hozta 44,4 millió dollárra becsült bevétellel a hétvége másik premierfilmje, a kritikusok által agyonmagasztalt Mad Max – A harag útja Charlize Theronnal és Tom Hardy-val a főszerepben. A 150 millió dollárból forgatott, George Miller által rendezett akciófilm közönsége 70 százalékban férfiakból állt.

Az ötös élboly fennmaradó részén az elmúlt hetekből visszamaradt produkciók – a Bosszúállók: Ultron kora című képregénymozi, a Csábítunk és védünk című vígjáték, valamint a Halálos iramban 7. akciófilm – osztoztak.

Avatar

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya