Hírek

Hátborzongató jövőképet fest fel a Műanyag égbolt előzetese

Muanyag-egbolt-Szamosi-Zsofia-Keresztes-Tamas

Megérkezett a hosszú előzetes a várva várt Műanyag égbolt című animációs filmhez.

A cselekmény 100 évvel előre, 2123 Magyarországára repíti a nézőt. Ebben a nem túl távoli jövőben, ahol az emberiség túlélésének kegyetlen ára van, egy férfi minden szabályt áthág, hogy megmentse a felesége életét. A főszereplők Szamosi Zsófia és Keresztes Tamás, akik nemcsak hangjukat, hanem megjelenésüket is kölcsönözték a figuráknak. A film rendezői Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta.

Az évek óta készülő Műanyag égbolt úgynevezett rotoszkóp animáció: a színészek díszletek nélkül végigjátszották a filmet, majd a felvételeket kockáról kockára átrajzolták. Az előzetes alapján futurisztikus, ámde haldokló világban járunk, ahol a természet tökéletesen elpusztult, a városokat mesterséges buborék borítja. Az első képek szerint nemcsak az alkotók víziója, hanem a film kivitelezése is lenyűgöző.

A magyar SALTO Film és a szlovák Artichoke animációs science fiction filmje a Nemzeti Filmintézet, a Szlovák Audiovizuális Alap és az Eurimages támogatásával a Proton Cinema és a RTVS – Rádió és Televízió Szlovákia koprodukciójában készült.

A Műanyag égbolt világpremierje ebben a hónapban lesz a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, az Encounters szekcióban, majd március 30-án kerül a magyar mozikba a Forum Hungary forgalmazásában. A világpremierről mi is tudósítani fogunk.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!