Hírek

Hátborzongatóan jó lesz a Száll a kakukk fészkére nővérének sorozata – Ratched előzetes

Sarah Paulson alakítja Ratched nővért Ryan Murphy legújabb sorozatában. A Száll a kakukk fészkére kegyetlen nővérének előzménytörténetébe már bele is nézhetünk; itt a Ratched előzetes.

Megannyi ikonikus antagonistát termelt már ki a filmtörténet az elmúlt bő 100 évben, de biztos, hogy aki valaha is látta a Száll a kakukk fészkére című remekművet, annak egy életre felkerült a listájára a Louise Fletcher alakította Ratched nővér. Most itt az idő feleleveníteni az érzéseket, ugyanis itt egy Netflixes előzménysorozat, amelyben Sarah Paulson játssza a kőszívű és szadista karaktert. A Ratched ráadásul hamarosan elénk is kerül!

A történet 1947-be repít minket Kalifornia északi részére, ahova megérkezik az ambíciózus Mildred Ratched, hogy beálljon dolgozni a térség egyik legjelentősebb pszichiátriájába. Amilyen minta nővérnek tűnik azonban első pillantásra Ratched, olyan hamar reped meg a kép a tökéletes segítőről. Hamarosan borzalmas emberkísérletek veszik kezdetüket a kórházban, a többi pedig már történelem.

A sorozat a pályakezdő Evan Romansky-tól és attól a Ryan Murphy-től érkezik, aki az American Horror Story és a Scream Queens során bizonyította, milyen jól is ért a horror műfajához, míg a friss Hollywood című minisorozat csak a legújabb példája volt annak, mennyire is otthonosan mozog az alkotó a múlt megidézésében. Most ismét egyik kedvenc színésznőjével, Sarah Paulsonnal állt össze, aki az egyébként is borzasztóan erős hangulatú előzetes alapján ismét hibátlan alakítást nyújt majd.

Mellette egyébként még a sorozatban Sharon Stone, Vincent D’Onofrio, Judy Davis, Cynthia Nixon, Jon Jon Briones és Alfred Rubin Thompson.

A Ratched szeptember 18-án érkezik a Netflixre. Addig nézd meg, mit kínál a streaming oldal augusztusban!

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés