Hírek

Hatodszor rendezik meg Budapesten a Friss Hús rövidfilmfesztivált

A szervezők idén először LMBTQ-tematikájú filmekből és horrorfilmekből összeállított válogatással is kedveskednek a rövdfilmek szerelmeseinek.

Idén tavasszal április 3. és 8. között kerül megrendezésre a Friss Hús rövidfilmfesztivált a budapesti Toldi moziban. A fesztivál szervezők 2016. január után készült nemzetközi és magyar rövidfilmekből válogatják ki a fesztivál programjában vetítendő filmeket. Az idei fesztiválra közel 200 magyar és 1600 nemzetközi rövidfilmet neveztek az alkotók, melyekkel több, mint 65 ország képviselteti magát.

A Friss Hús elsődleges célja a legújabb magyar és nemzetközi rövidfilmek bemutatása, valamint egy olyan szakmai fórum építése, ahol a visszajelzést kereső alkotók közönség előtt mutathatják meg alkotásaikat. A fesztivál különböző tematikájú workshopokkal kedveskedik a televízió gyártás, illetve a filmes újságírói, kritikaírói munkakörök után érdeklődők számára.

Az idei fesztiválon először LMBTQ-szekcióban is játszanak majd kisfilmeket, melyek az elmúlt év legjobb meleg témájú alkotásait tartalmazzák. Továbbá lesz horrorfilmekből összeállított program, amelyet késő esti vetítéseken láthat a publikum. E két új szekcióban a  közönség által legjobbnak ítélt alkotást közönségdíjjal fogják jutalmazni.

A Friss Hús magyar válogatásának legjobban sikerült filmjei rendre eredményesen szerepelnek nemzetközi filmfesztiválokon: a 2016-os Friss Hús különdíjának nyertese, Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmje Oscar-díjat nyert, Cannes-ban pedig Andrasev Nadja rendezése, a szintén a Friss Húson debütáló A nyalintás nesze című animációja kapott díjat, Bucsi Réka LOVE című animációs rövidfilmjét pedig több tucat nemzetközi filmfesztiválon vetítették.

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com