Hírek

Amit a The Haunting of Hill House második évadjáról tudni lehet

Kép: Netflix

Kétségtelenül az év egyik legkellemesebb meglepetése volt a Netflix horrorja, ám a The Haunting of Hill House második szezonja körül nagy a titkolózás…

A Shirley Jackson azonos című regényéből készült The Haunting of Hill House pillanatok alatt milliós rajongótábort verbuvált maga köré, ráadásul a kritikusokat is sikerült meggyőzni (a Filmtekercset is), és még a horror koronázatlan királya, Stephen King is ódákat zengett a Netflix sorozatáról. Így aztán nem csoda, hogy azonnal felmerült a kérdés, lesz-e folytatása a történetnek.

Nos, ez sosem volt kétséges, ám a gyártó megerősítése nélkül többféle teória is szárnyra kapott, de a The Wrap magazin most megpróbálta egybegyűjteni a legbiztosabb információkat.

Az egyik lehetséges verzió az volt, hogy az első részből megismert Crain család története folytatódik majd a 2020-ban érkező második évadban. Mostanra ezt az elméletet már több forrás is megcáfolta, vagyis minden jel szerint a The Haunting címre keresztelt széria egy antológiasorozat lesz, amelynek minden évadja egy-egy új történettel rukkol elő.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a szereplők ne térnének vissza, csak persze most majd egy teljesen új karakter bőrébe bújva – egyébként így működik többek között az American Horror Story is. Az egyik Crain-gyereket megformáló Oliver Jackson-Cohen ugyan nem volt hajlandó megerősíteni ezt, ám

Carla Guginóból sikerült kicsikarni annyi információt, hogy a sorozat mögött álló Mike Flanagannel egyeztetnek az időbeosztásukról.

És persze a legfontosabb kérdés, hogy miről szól majd az új szezon. Mint írtam, a Netflix már korábban leszögezte, hogy a Crain család története lezárult, a sorozat antológia szerkezetű lesz, a második évad pedig a The Haunting of Bly Manor címen fut majd. Ezzel a stúdió lényegében elismerte, hogy

az új szezon Henry James 1898-ban kiadott klasszikus regényét, A csavar fordul egyet című kísértettörténetet dolgozza majd át.

Akárcsak Jackson regénye, A csavar fordul egyet is több idősíkon játszódik: a jelenben, egy karácsony estén olvassák fel azt a kéziratot, amelyet egy elhunyt nevelőnő írt. A történet fő része azonban maga a kézirat, amelyben megelevenedik egy nyár története, amikor is az asszonynak egy vidéki kastélyban kellett vigyáznia két árván maradt gyerekre. Egy kastélyban, amelynek múltja súlyos titkokat rejteget…

A kérdés csak az, hogy a sorozat mennyire lesz hű az eredeti történethez, amelynek számos feldolgozása volt már olyan színészekkel, mint Ingrid Bergman, Marlon Brando vagy Colin Firth – és bár nem minősítették adaptációnak, de a Nicole Kidman főszereplésével készült Másvilág is erősen hajazott Henry James könyvére.

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg néhány könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében olvas és sorozatokkal foglalkozik, díjszezon idején pedig a díjszezonnal.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com