Hírek

Havas Ágnes bekerült az 50 legbefolyásosabb nő közé

Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója is szerepel – a közép-európai térségből egyedül – azon az 50-es listán, amelyet a Variety állított össze a szórakoztatóipar legbefolyásosabb női személyiségeiből.

A rangos hollywoodi magazin, a Variety összeállítása az Észak-Amerikán kívüli térségek, Ázsia, Afrika, Európa és Dél-Amerika tekintélyes szórakoztatóipari szereplőit sorolja fel, köztük színésznőket, vezetőket, producereket és aktivistákat. „Ők mutatják az utat egy olyan korban, amikor a szórakoztatóipar egyre globálisabbá válik, és a nők jogai reflektorfénybe kerülnek. Ezek a nők céljaikat és reményeiket vállalataik jövőjébe és általában az ágazat jövőjébe vetették” – fogalmaz a magazin.

A Variety az összeállításának Havas Ágnesről szóló részét az igazgatónő irodájának egy feliratával kezdi: „mindig emlékezz rá: a túl nagy ego megöli a tehetségedet”. Mint írják, a mottó jól tükrözi a 38 éves tapasztalattal bíró Havas hozzáállását.  Továbbá megemlítik, hogy hét éve hozták létre a Magyar Nemzeti Filmalapot, amelynek támogatásával olyan sikeres magyar filmek készültek, mint a Saul fia, vagy a Testről és lélekről. A lap jellemzése szerint Havas bízik munkatársaiban, és nyitott az új ötletek iránt: „nem csak egy megoldás létezik egy problémára. Ehelyett sok alternatív megoldást javasolok és a kollégáim eldöntik, hogy melyik úton haladjanak” – idézik végül a vezérigazgatót.

A listán emellett még olyan sztárok tűnnek fel, mint Salma Hayek, Helen Mirren, Nicole Kidman, Judi Dench vagy Gal Gadot, a Wonder Woman főszereplője. Színésznőkön kívül még írónők (például J. K. Rowling), producerek (mint Barbara Broccoli, aki a James Bond-filmekért felel), rendezők (többek között Jane Campion és Agnes Varda), illetve énekes-dalszerzők is (példának okáért Adele) is szerepelnek Havas Ágnes mellett, aki az egyedüli képviselője a közép-európai térségnek. Havas Ágnes tavaly a legbefolyásosabb magyar nőket felvonultató magyar Forbes-listán is első lett a kultúra területén.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com