Hírek

Az HBO Max már nem kapja meg a friss Warner mozifilmeket

Az új stratégiai vezetés teljesen átgondolja az HBO Maxot, amit a Discovery+ streaming-szolgáltatóval vonnak össze. Ilyen formában a Warner Bros. legújabb mozis bemutatóit se láthatják majd az új platformon a nézők – írja a Decider.

A héten másról sem szóltak a filmes hírek, mint a Warner Bros. és különösen az HBO Max körüli mizériáról. A stúdió egy hatalmas összefonódást igyekszik végigvinni: a Discovery-vel való egyesülés azonban komoly áldozatokkal járt. A vezetés elkaszált két nagyformátumú játékfilmet, amely már az utómunkái végén járt. Így esett áldozatul a Scooby! című animációs vígjáték folytatása, valamint a Batgirl című DC-mozi, amelyben olyan színészek játszanak, mint Michael Keaton, J.K. Simmons vagy Brendan Fraser.

Ráadásul a hírek szerint mindezt a filmek feltételezett gyenge, vagy csak közepes minőségén túl adójóváírás miatt csinálták. Emiatt nem mutathatják be többszáz ember munkáját.

A Warner tehát több jókora PR-baklövést követett el a héten, az HBO Max renoméját pedig igencsak megtépázta. Magyarországon nemrég A besúgó és több sorozat is eltűnt a platformról, ami hangos ellenérzéseket szült. Azóta pedig további Warner filmet nyelt el a föld: többek közt az Amerikai pác, a Szuperagy és a Felszállás: Veled a Marsra című romantikus komédia sem található.

Most pedig azok „szívják” meg, akik a Warner Bros. filmjeit inkább otthoni környezetben szeretik nézni, és nem fáradnak el a mozikba. A Batman, valamint a Legendás állatok: Dumbledore titkai is a hazai premiert követő 45 napban érkezett meg az HBO Max szolgáltatóra – ez azonban mostantól megszűnik; a mozifilm marad a moziban.

A heti hírek alapján nagyon úgy néz ki, hogy az HBO Max alapjában fog átalakulni – talán még a nevét sem őrzi meg. Mindenesetre a Warner Bros. Discovery vezérigazgatója, David Zaslav még könnyen lehet, hogy meglep mindenkit

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!