Hírek

Jön az HBO Nordic újabb sorozata

Nem kellett sokat várni, a remek Gösta után megrendelték az HBO új skandináv sorozatát, a Wildernesst.

Az HBO Nordic Lukas Moodysson kiváló komédiájával, a Göstával kezdte meg a sorozatok gyártását, és alig rajtolt el az „első fecske”, a cég máris megrendelte az újabb északi portékát. A Wilderness (Utmark) így már a negyedik a sorban, hisz augusztusban jön a norvég Beforeigners, amelyben hét múltbéli alak csöppen a jelen Norvégiájába, és már forog az elképesztően vicces bestselleríró, Frederik Backman Mi vagyunk a medvék című kötetének adaptációja Beartown címen.

Ehhez a csapathoz csatlakozik majd az idehaza is nagy sikerrel játszott Az eltűnés sorrendjében írójának sorozata, amelynek mind a nyolc részét a szintén nagyszerű Fúsi többszörös díjnyertes izlandi rendezője, Dagur Kári dirigálja majd.

Dagur Kári: Fúsi (Gunnar Jóhnsson) (2014)

A Wilderness, ahogy az HBO Nordic programigazgatója, Hanne Palquist találóan megfogalmazta egy olyan helyre vezet, ahol a civilizáció nem adott, csak lehetőség. Ez a hely pedig a semmi közepétől kicsit északabbra van, és ott él egy korrupt rendőr, egy alkoholista juhász, egy istengyűlölő pap, egy természetimádó alkoholcsempész és egy gyászoló strici.

A sorozat ezen díszes társaság életét mutatja majd be, az HBO-tól megszokott stílusban, a határokat feszegetve, de mindig mélyen humánusan. A széria forgatása most nyáron kezdődik, a premier pedig majd egyszerre lesz egész Európában.

Németh Barna

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg egy könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében filmekkel és sorozatokkal foglalkozik, azon belül is elsősorban fesztiválokkal és a függetlenekkel.

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..