Hírek

Gondok az HBO-nál: hackelés és a Trónok harca kiszivárgása

Trónok harca 7. évad

Az HBO az elmúlt napokban nehéz időszakot él ugyanis nem csak a közösségi hálójukat hackelik, de belső zűr miatt nyilvánosságra hozták a Trónok harca 7. évadának 6. részét, napokkal a premier előtt.

A spanyol és skandináv területeken élő HBO Go előfizetők örülhettek, ugyanis egy órán keresztül elérhető volt számukra a várva várt 6. része a Trónok harca idei évadának (előzetes itt). Az epizód így négy nappal a premier előtt került nyilvánosság elé. Bár a problémát hiába vették észre viszonylag korán, az interneten már elterjedtek addigra a Beyond the Wall című rész kópiái.

A Trónok harcával kapcsolatban nincs nyugta az HBO-nak.

Tavaly a teljes forgatókönyv szivárgott, így aki nem vigyázott, könnyen bele is futhatott a spoilerekbe. Akkor még sokan kételkedtek a részletek igazságtartalmában, ám az epizódok ismeretében már tudjuk, hogy nem hazudtak.

Trónok harca 7. évad

A 6. rész kiszivárgása utáni napon váratlanul hackelték meg az HBO social media felületét. A hacker ugyanaz az OurMine volt, aki korábban a Netflix és a YouTube Twitter-fiókjait is feltörte. OurMime-ot egyelőre nem hozták összefüggésbe az HBO-t ért korábbi hackertámadásokkal, jelenleg nyomozás folyik ezügyben.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.