Hírek

HBO-s sorozatot is kap a Hellraiser

Hardcore Henry

A Hellraiser-univerzum az elmúlt harminc évben már nagyjából mindenbe belekóstolt: volt koncolós horror és misztikus thriller is. Tíz film készült Pinheadre és démonbarátaira koncentrálva, amelyek közül a legutóbbit még viszonylag jól is fogadták, a korábbiakat azonban kevésbé. Ilyen előzményekkel kel új életre a Hellraiser az HBO sorozataként.

A Hellraiser-franchise 1986-ban indult az útjára, akkor még könyv formájában. Clive Barker egy évvel később adaptálta képernyőre a The Hellbound Heart című horrorregényét, és ez a Hellraiser volt az, amely aztán elfoglalta helyét a klasszikusok között. Az első filmet kilenc további követte harminc év alatt – a legutolsó 2018-ban jelent meg. A sorozat hullámzó teljesítménye nem nyerte el maradéktalanul a rajongók tetszését, de az utolsó rész viszonylag kedvező kritikákat kapott, így a franchise számára van még remény.

Ez a remény most két fronton manifesztálódik. Az egyikről már írtunk korábban: mozifilmként rebootot kap a Hellraiser. Ezt a David Bruckner–Ben Collins–Luke Piotrowski trióra bízták, akik a The Night House-t is készítették. Erről a rebootról sokat nem tudunk még, azonban annyi valószínűsíthető, hogy némileg új alapokra helyezné az univerzumot.

Hellraiser: Judgement (2018)

Nem úgy az HBO sorozata, amelyről a Deadline szerzett tudomást. Ez a széria ugyanis nem újraindítani akar, sokkal inkább kibővítené a Hellraiser világát, és építene a már létező epizódokra. A sorozat pilotját és több részét is David Gordon Green fogja rendezni, aki a 2018-as Halloween-filmet készítette, és jelenleg is dolgozik annak két folytatásán. A forgatókönyvért pedig a Mocsárlény: A sorozat írója, Mark Verheiden, valamint a Godzilla II – A szörnyek királyán dolgozó Michael Dougherty felel majd.

Fontos megjegyezni, hogy a két Hellraiser-projektnek semmilyen köze nem lesz egymáshoz. Mivel az információink még mindkettőről szegényesek, egyelőre az idő a megmondhatója, hogy ez az itthon kevésbé ismert horror franchise miként is kerül újra a köztudatba. Kíváncsian várjuk, melyik változat lesz tényleg hű az eredetihez.

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés