Hírek

HBO: taroltunk az Emmy-n

Trónok harca (Game of Thrones) második évad

Trónok harca (Game of Thrones)Az HBO összefoglalót készített az Emmy-gáláról: a csatorna rekordokat döntött idén és ismét dominálta a díjátadót.

Az HBO saját gyártású műsorai fantasztikusan szerepeltek az idei tévés díjátadó-gálán, az immáron 67. alkalommal megrendezésre kerülő Emmy-n: a Trónok harca rekordot jelentő 12 elismerést nyert ebben az évben, az Olive Kitteridge szinte minden kategóriában győzedelmeskedett, amiben jelölték, mely 6 díjat jelentett a mininek, és a vígjátékok között is Az alelnök söpörte be a díjak jelentős részét. Ezzel a csatorna összesen 43 díjat vihetett haza, melyből 29-et a korábban tartott kreatív Emmy-n, 14-et pedig a tegnap esti Primetime Emmy-n kapott.

A jelentős kategóriákban szinte egytől-egyig győzedelmeskedni tudtak a saját gyártású műsorok, ráadásul a Trónok harcának sikerült az, ami még egyetlen sorozatnak sem a tévétörténelem során: ugyanabban az évben 12 Emmy-díjat gyűjtött be – megdöntve Az elnök emberei rekordját, melyet a politikai széria 9 díjjal tartott –, ezzel pedig csúcstartó lett a sorozatok között. Az HBO zászlóshajója lett a legjobb dráma, megelőzve a most véget ért Mad Men – Reklámőrülteket vagy a Kártyavárat, az 5. évad fináléjának levezényléséért David Nutter kapta meg a legjobb rendezésért járó elismerést, a két showrunner, David Benioff és Dan Weiss a legkiválóbb forgatókönyvért vehették át a szobrot, Peter Dinklage pedig 2011 után másodszor örülhetett Emmy-nek a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában. A legjobb női mellékszereplők között, ahol Lena Headey és Emilia Clarke is jelölt volt, végül Uzo Aduba győzött az Orange is the New Blackben nyújtott alakításáért.

A kritikusok kedvence, az Olive Kitteridge is a díjeső részese lehetett, hiszen a minik és tévéfilmek kategóriájában a két főszereplő, Frances McDormand és Richard Jenkins is elismeréssel távozott, mellékszereplőként Bill Murray-t díjazták, és a minisorozatok között is az Olive Kitteridge lett a győztes.

Veep

A legjobb tévéfilm kategóriájában a Queen Latifah főszereplésével készült Bessie nyert. A blues császárnőjéről szóló életrajzi film így a 3 kreatív díj mellé megszerezte a legfontosabb díjat is.

Az aktuális Emmy-n immár törvényszerű, hogy Julia Louis-Dreyfusnak bérelt helye van a színpadon. A zseniális komika Az alelnök indulása óta minden évben megkapta az Emmy-díjat, idén negyedszer, összesítésben pedig ez a 7. Emmy-je a pályafutása során. Ezúttal azonban nem kellett egyedül örülnie kollégái közül, hiszen Tony Hale is elnyerte a legkiválóbb mellékszereplőnek járó elismerést, és az egész stáb is ünnepelhetett, mert a széria diadalmaskodott a vígjátékok között is, megelőzve a Transparentet, a Louie-t és a Modern családot is.

A többi nagyobb kategóriában Jon Hamm végre hazavihette a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat Don Draper megformálásáért, amelyre hét évadot kellett várnia a színésznek, míg az elismerés női párját Viola Davis nyerte a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot?-ért. A vígjátékoknál a transznemű anyukát alakító Jeffrey Tambort díjazták a Transparentben hozott karakterért.

És a sikerekben gazdag évnek még koránt sincs vége! Október 5-én érkezik A hátrahagyottak (The Leftovers) 2. évada Justin Theroux és Carrie Coon főszereplésével, majd október 17-től A sebész (The Knick) legújabb évadában Clive Owen vezetésével visszatérhetünk kedvenc századfordulós kórházunkba is. Novemberben új, saját gyártású sorozattal jelentkezik az HBO, hiszen jön az Aranyélet Thuróczy Szabolcs, Ónodi Eszter, Döbrösi Laura, Olasz Renátó és Anger Zsolt főszereplésével. Szintén ebben a hónapban érkezik a Kegyetlen tánc (Flesh & Bone) című sorozat, amelyben egy fiatal táncos életét követhetjük végig a balett titokzatos és olykor kegyetlen világában, továbbá utolsó évadával érkezik a Meg-boldogulni (Getting On) című sitcom.

Az Emmy-díjas sorozatok első részei most limitált ideig ingyenesen megtekinthetőek az HBO Go oldalán.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com