Hírek

Már elérhető a He-Man nyomába induló dokumentumfilm is a Netflixen

A He-Man fedőnevű popkulturális jelenséggel kapcsolatban már egy dokumentumfilm is elérhető a Netflixen. A Power of Grayskull: The Definitive History of He-Man and the Masters of the Universe  a figura ikonikussá válásának háttéreseményeibe enged bepillantást a nézők számára.

Kevin Smith nemrég jelentette be, hogy érkezik az új He-Man sorozat a Netflixre. Ráadásul a Sony Pictures élőszereplős projektje is halad a megvalósítás útján. Miközben a He-Man testvérének kalandjait követő 2D-s animációs sorozat, a She-Ra és a lázadó hercegnők már a harmadik évadánál jár.

Most a szolgáltatásban elérhetővé vált egy dokumentumfilm is, ami a ’80-as évek meghatározó játékfigurájának történetét veszi górcső alá. 

A Power of Grayskull: The Definitive History of He-Man and the Masters of the Universe  cím nem árul zsákbamacskát, a nézők azt fogják kapni, amire a cím alapján számítanak.

Randall Lobb, aki nemrég a He-Man figura előzményének tekinthető – tulajdonképpen a Mattel figuráját ihlető – Conannal kapcsolatban is készített egy dokumentumfilmet Riddle of Steel: The Definitive History of Conan the Barbarian címmel, és akinek a neve a Turtle Power című dokumentumfilm kapcsán lehet még ismerős, alkotótársával, a Nintendo Questet rendező Rob McCallummal mélyen belemerül a Mattel figurájának világába. Mindezt elsősorban az alkotókkal készített interjúk segítsége révén.

A 95 perces film bemutatja a márka hátterét, követi a figura sikerének útját, továbbá a filmek születésének körülményeire is kitér, bemutatva a franchise szélesebb körben vett hatását is. He-Man anno számos alkotót ihletett meg, miközben érzékelhetően nagy erők mozognak annak érdekében is, hogy Eterika védelmezője újult erővel szálljon harcba képernyő túloldalán ülők kegyeiért.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com