Fókuszban Hírek

Helen Mirren a megszállott Winchester-örökösnőt alakítja egy új thrillerben

Az elet izei (One Hundred-Foot Journey) Helen Mirren

helen mirrenA megszállott Winchester-örökösnőt alakítja Helen Mirren Oscar-díjas színésznő egy új amerikai thrillerben, amelynek forgatása márciusban kezdődik.

A filmet a német származású ikerfivérek, Michael és Peter Spierig (Időhurok) rendezik, a forgatókönyvet Tom Vaughan írta. A Variety.com értesülése szerint a Bullitt Entertainment és a Diamond Pictures produkcióját Észak-Amerikában a CBS Films forgalmazza.

A 71 éves brit színésznő a néhai Sarah Winchestert (1840-1922) játssza, aki meg volt győződve arról, hogy a legendás Winchester ismétlőpuskákkal megölt emberek szelleme kísérti őt. Férje és gyermeke váratlan halála után hatalmas építkezésbe fogott a családi birtokon, hogy házát bevehetetlen erőddé változtassa, ahova nem juthatnak be a gonosz szellemek. Megszállottsága miatt egy elmeszakértő is meglátogatta, hogy felmérje állapotát, de rá kellett jönnie, hogy talán mégsem annyira őrültség az, amit az örökösnő művel.

A film felvételei márciusban kezdődnek a kaliforniai San Joséban, majd Ausztráliában folytatódnak.

A San Jose-i Winchester birtokon 1884 és 1922 között folyt az építkezés. Az eredeti farmházból a világ legfurcsább labirintuskastélya nőtt ki, amelynek területe 2240 négyzetméter, 160 szobája, 2000 ajtaja, tízezer ablaka, kilenc konyhája, 13 fürdőszobája, 47 lépcsősora és számos kandallója volt. Az épület bekerült a történelmi helyszínek országos regiszterébe, Kaliforniában pedig az állam történelmi nevezetességei között tartják számon. Helen Mirren legutóbbi filmje, az Eye in the Sky, magyarul Az élet ára volt.

Ujjak a virtuális ravaszon – Eye in the Sky

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés