Hírek

Helen Mirren és Donald Sutherland lakóautóval járja végig a keleti partot

the_leisure_seeker_konyvboritoHelen Mirren és Donald Sutherland a sztárja egy új road movie-nak, amelyben egy idős pár járja végig az utat Bostonból a floridai Key Westig és idézi fel közös életét.

A The Leisure Seeker című filmet az olasz Paolo Virzi (Esélylesők, Toszkán szépség) rendezi. Ellát és Johnt, a dráma hőseit, Mirren és Sutherland játssza: idős házaspárt alakítanak, akik útjuk végéhez közelednek. Ella rákos, John Alzheimer-kórban szenved, s miközben felnőtt gyerekeik és orvosaik bura alatt tartanák őket, meglógnak otthonról, hogy eljussanak Ernest Hemingway, a férfi hőse Key West-i házához.

A deadline.com értesülése szerint a road movie produkciós munkái még folynak, a készülő film azonban már a tavaszi cannes-i és a jelenleg zajló torontói filmfesztiválon is felkeltette a forgalmazók érdeklődését. A vasárnapig tartó kanadai seregszemlén a Sony Pictures Classics tárgyalt a forgalmazási jogok megvásárlásáról.

A film egyébként arról a Winnebago Leisure Seeker lakóautóról kapta a címét, amellyel a házaspár útra kel. A forgatókönyvet Michael Zadoorian 2009-ben megjelent regényéből Virzi, Stephen Amidon és Francesca Archibugi írta. A The Leisure Seeker újra összehozza a filmvásznon a két színészt, aki 1990-ben a Bethune: The Making of a Hero című, Kínában játszódó életrajzi drámában szerepelt együtt.

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés