Hírek

Helen Mirren, Keira Knightley és Morgan Freeman a Disney élőszereplős Diótörőjében

Az elet izei (One Hundred-Foot Journey) Helen Mirren

Az elet izei (One Hundred-Foot Journey) Helen Mirren Egyre több nagy név csatlakozik a Disney legújabb élőszereplős alkotásához. E.T.A. Hoffmann, később pedig Csajkovszkij legendás és méltán imádott műve, a Diótörő ezúttal Hollywood tükrén át kerül a nézők elé. Ráadásul olyan sztárok tolmácsolásában, mint az Oscar-díjas Helen Mirren, Keira Knightley és a szintén Oscar-díjas Morgan Freeman.

Mivel mára gyakorlatilag filmkészítői jelenségnek számít, hogy a Disney egymás után vág bele az élőszereplős adaptációkba, maga a hír, hogy mindenki egyik legmeghatározóbb gyerekkori alkotását, a Diótörőt is moziba repítik, önmagában nem túl meglepő. Az persze talán már egy fokkal érdekesebb, hogy most nem saját meséjét dolgozza fel a stúdió, hanem egy egyébként talán a balett-feldolgozásáról leginkább elhíresült történet kerül terítékre.

A diótörő és az egérkirály című művet 1816-ban írta E.T.A. Hoffman, Csajkovszkij pedig 1892-ben adaptálta balettra a történetet. Azóta persze feldolgozások sora élteti a művet: nem telik el úgy karácsony, hogy valamilyen változatban ne nézhetné meg az ember. És ez így is van jól, tegyük gyorsan hozzá. Hogy ezúttal élőszereplős változatban éled újra a mese, az pedig korántsem rossz hír. Noha el kell ismerni, hogy a Disney az elmúlt évek során inkább kevesebb, mint több osztatlan sikerű mozifilmet varázsolt a közönség elé.

A mostani film hivatalos címe egyébként a The Nutcracker and the Four Realms, rendezője a Kedves John!t, a Csokoládét és legutóbb Az élet ízeit jegyző Lasse Hallström, míg a forgatókönyvet Hoffmann eredetijéből Ashleigh Powell írja majd. Helen Mirren Mother Gingert, Keira Knightley Sugar Palm Fairyt, Morgan Freeman Drosselmeyert, a Csillagok között és az Alkonyat szereplőjeként feltűnt Mackenzie Foy pedig Clarát alakítja majd, de a stáblista folyamatosan bővül.

A feldolgozást 2018-ra ígérik.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya