Hírek

Helen Mirren, Keira Knightley és Morgan Freeman a Disney élőszereplős Diótörőjében

Az elet izei (One Hundred-Foot Journey) Helen Mirren

Az elet izei (One Hundred-Foot Journey) Helen Mirren Egyre több nagy név csatlakozik a Disney legújabb élőszereplős alkotásához. E.T.A. Hoffmann, később pedig Csajkovszkij legendás és méltán imádott műve, a Diótörő ezúttal Hollywood tükrén át kerül a nézők elé. Ráadásul olyan sztárok tolmácsolásában, mint az Oscar-díjas Helen Mirren, Keira Knightley és a szintén Oscar-díjas Morgan Freeman.

Mivel mára gyakorlatilag filmkészítői jelenségnek számít, hogy a Disney egymás után vág bele az élőszereplős adaptációkba, maga a hír, hogy mindenki egyik legmeghatározóbb gyerekkori alkotását, a Diótörőt is moziba repítik, önmagában nem túl meglepő. Az persze talán már egy fokkal érdekesebb, hogy most nem saját meséjét dolgozza fel a stúdió, hanem egy egyébként talán a balett-feldolgozásáról leginkább elhíresült történet kerül terítékre.

A diótörő és az egérkirály című művet 1816-ban írta E.T.A. Hoffman, Csajkovszkij pedig 1892-ben adaptálta balettra a történetet. Azóta persze feldolgozások sora élteti a művet: nem telik el úgy karácsony, hogy valamilyen változatban ne nézhetné meg az ember. És ez így is van jól, tegyük gyorsan hozzá. Hogy ezúttal élőszereplős változatban éled újra a mese, az pedig korántsem rossz hír. Noha el kell ismerni, hogy a Disney az elmúlt évek során inkább kevesebb, mint több osztatlan sikerű mozifilmet varázsolt a közönség elé.

A mostani film hivatalos címe egyébként a The Nutcracker and the Four Realms, rendezője a Kedves John!t, a Csokoládét és legutóbb Az élet ízeit jegyző Lasse Hallström, míg a forgatókönyvet Hoffmann eredetijéből Ashleigh Powell írja majd. Helen Mirren Mother Gingert, Keira Knightley Sugar Palm Fairyt, Morgan Freeman Drosselmeyert, a Csillagok között és az Alkonyat szereplőjeként feltűnt Mackenzie Foy pedig Clarát alakítja majd, de a stáblista folyamatosan bővül.

A feldolgozást 2018-ra ígérik.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..