Hírek

Helen Mirren Pierce Brosnannel és Ben Kingsleyvel nyomoz

Richard Osman 2020-as nagy sikerű regényének, A csütörtöki nyomozóklub megfilmesítésének előkészületei egyre előrehaladottabb állapotban vannak. Pierce Brosnan és Ben Kingsley mellé most Helen Mirren csatlakozott, hogy együtt nyomozzanak egy idősek otthonában.

A klasszikus detektív történetek nem csak könyveken, de a filmvásznon is ismét reneszánszukat élik, legyenek azok akár a klasszikus sémát követő eredeti ötletek (pl. Tőrbe ejtve) vagy a nagy klasszikusok feldolgozásai (Agatha Christie új adaptációi), vagy a legújabban ismét megjelenő neo noir hangulat (Sugar), az elmúlt években a régi vágású nyomozók figurái ismét megrohamozták a kis és nagy képernyőt.

Richard Osman regénye (amely azóta több folytatást is megélt) a megjelenésekor nagyon jó kritikákat kapott, így a megfilmesítési jogai is viszonylag gyorsan gazdára találtak az Amblin Entertainmentnél, annak ellenére, hogy Steven Spielberg figyelmét is felkeltette.

A történet szerint egy idősek otthonában négy barát csütörtökönként hobbiból régi, megoldatlan bűnesetekről beszélget, amíg aztán éppen a saját otthonukban történik gyilkosság, így akarva akaratlanul egy aktív nyomozás résztvevőivé válnak. A négy főszerepből kettő, Pierce Brosnané, és Ben Kingsleyé már korábban elkelt, és most Helen Mirren csatlakozott az A-listás sztárokhoz. A film rendezésével Chris Columbust bízták meg. A bemutatóval kapcsolatban egyelőre még nincs hír.

Kéri-Keller Szilvia

Kéri-Keller Szilvia magyar-angol szakos bölcsészként végzett az SZTE-n, később pedig vizuális kultúratudományból szerzett diplomát. Cikkei korábban az Apertúrában és Apertúra Magazinban jelentek meg, filmek terén mindenevő, 2023-tól a Filmtekercs tagja.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com