Hírek

Helen Mirren szupergonosz lesz a Shazam! második részében

Helen mirren a Winchester (Szellemek háza) című filmben
Helen mirren a Winchester (Szellemek háza) című filmben

Az Oscar-díjas Helen Mirren fogja alakítani Shazam következő ellenfelét, Hesperát.

A Shazam! második részének stábja egy Oscar-díjas színésznővel bővült. Helen Mirren hivatalosan is csatlakozott a DC képregényfilmjéhez és nem is akárkit alakít. Mirren lesz Hespera, vagyis az istenek haragja, ami nem egy középszerű epitheton ornans. Hogy pontosan ki is ez a karakter, arról viszont csak találgathatunk, hiszen ezen a néven senki sem szerepel a képregények lapjain – írja a Movieweb.

Annyi viszont kiderült, hogy Hespera a görög mitológiából ismerős Atlasz titán lánya és Shazam ellenfele lesz.

A második rész főszerepében pedig visszatér Zachary Levi és Asher Angel is, aki a varázsszóra hőssé váló Billy Batsont alakítja. A folytatás cselekményéről többet egyelőre nem tudni.

A Shazam! 2-t az első filmet is vezető David F. Sandberg fogja rendezni. A forgatókönyvet Henry Gayden írta. A varázslat erejével szuperemberré változó fiú első történetét a nézők és a kritikusok is többnyire sikerrel fogadták.

Segítség, Superman lettem! – Shazam!

Helen Mirren több, mint 50 éves pályafutása alatt száznál is több filmben szerepelt. Az Oscar-díját 2007-ben A királynőért kapta. 2019-ben az HBO Nagy Katalin minisorozatában alakította a címszereplőt és még ugyanebben az évben játszott Ian McKellen mellett A hazugság művészetében. A brit színésznő a Halálos iramban nyolcadik részében és a Hobbs és Shaw spin-offban is szerepelt és a kilencedik részben is visszatér.

A DC filmes univerzuma csak pár napja talált vissza eredetileg kiépített ösvényére: végre láthattuk a Snyder Cutot. Az Igazság Ligája négyórás változata határozottan javított a 2017-ben bemutatott filmen, és ahogy az epilógusban utaltak rá, talán Shazam is egyszer a Liga asztalához ülhet. Azonban több Az Igazság Ligája film egyelőre nincs tervben, de ne csüggedjünk, rengeteg DC film érkezik a közeljövőben. A The Suicide Squad már csak a bemutatásra vár, a Black Adam és a Flash előkészületben van az Aquaman 2 mellett. Érkezik továbbá a Wonder Woman 3, a The Trench és a Supergirl is. Nem kell már sokat várnunk a jövőre látható The Batmanre sem, de az persze a DCEU-n kívül foglal helyet.

A Shazam! 2 premierjét 2023. június 2-ára időzítették.

Nagy Tibor

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés