Hírek

Helena Bonham Carter mint James Bond főgonosz?

Helena Bonham Carter

Lehet, hogy Helena Bonham Carter lesz az ideális megoldás az utolsó Daniel Craig-féle James Bond főgonosz szerepére. Bellatrix Lestrange-ként számos Harry Potter filmben már bizonyított az 52 éves színésznő, aki ezzel hosszú idő után először az első női negatív főszereplő lehet.

Azt már egy jó ideje tudjuk, hogy a jövő ősszel mozikba kerülő Bond 25 rendezője az Oscar-díjas Danny Boyle lesz, aki minden bizonnyal más karaktert ad a filmnek, mint az előző rendező, Sam Mendes. A szereposztásról eddig nem sokat tudunk, annyi bizonyos, hogy ez lesz Daniel Craig utolsó főszerepe 007-es ügynökként. A dolog pikantériája, hogy mindenki meg volt győződve Angelina Jolie szerepeltetéséről, a producerek azonban HBC-t preferálják – olvastuk az Irish Mirror cikkében.

Igaz, ami igaz: a brit színésznő eddig sem ment a szomszédba a negatív főszerepekért. Több Harry Potter filmben játszotta a halálfaló Bellatrix Lestrange-ot, de akkori férje, Tim Burton is gonosz karaktereket adott neki az Éjsötét árnyék és az Alíz csodaországban című filmekben. Bőven fogja tudni használni eszköztárát, ráadásul a Bond filmekben általában a főgonoszok kapják a legjobb szövegeket, ebben ő pedig különösen tudna lubickolni.

Daniel Craig utolsó James Bond filmje következik

Szinte kivétel nélküli a női főszereplő

Noha a James Bond filmek főgonoszai számos ikonikus férfi alakításban öltöttek testet Christopher Lee-től kezdve Benicio del Torón és Mads Mikkelsenen át Javier Bardemig, a női szerep nagyon ritka. Még az Oroszországból szeretettel fő ellenlábasa volt az osztrák Lotte Lenya, és Sophie Marceau is játszott A világ nem elégben, de ő idővel szövetséges lett.

Sok kérdés nyitva van még a 25. Bond filmmel kapcsolatban, mégis egyre többet tudunk. Egy ilyen fordulat pedig még érdekesebbé tenné az eddig is erősen várt produkciót.

 

Sergő Z. András

Sergő Z. András a Filmtekercs.hu alapítója és 2022-ben bekövetkezett haláláig felelős szerkesztője volt. Aktívan követte Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film eseményeit. Érdeklődési körébe tartoztak a dokuk, a kamaradarabok, a sport- és a valláspolitika.